Nieuws

Quick’20 uit KNVB Beker na onverdiend en ongelukkig 1-3 verlies van JVC Cuijk

donderdag 25 augustus 2016 - 1e selectie


De weegschaal sloeg na de winst op HSC uit in een klein beetje geluk voor Quick, diezelfde weegschaal sloeg uit in heel veel ongeluk voor Quick’20 na het verlies tegen JVC Cuijk in de tweede kwalificatieronde voor de KNVB Beker. Vanaf het eerste fluitsignaal was Quick de betere ploeg en nam direct het initiatief voor een overwinning. In de eerste 11 minuten was er 1 zuivere scoringskans en 1 die een beter lot had verdiend. Quick schoot al in de 3e minuut op de buitenkant van de paal en in de 30e minuut schoot Jeroen Visscher op de lat.

In de tweede helft schoot Quick nog 1x op de lat en 2 keer werd de doelpaal getroffen en ook toen verdween de bal dus niet tussen de doelpalen. Cuijk kwam er in de beginfase niet aan te pas en loerde op een uitval. De tweede uitval kwam in de 18e minuut. Een voorzet werd toen doeltreffend afgerond met het hoofd door de zeer gevaarlijke spits,  ex-PSVer Maria, die geheel vrijstaand kon inkoppen,  0-1.

Na rust was het ook Quick dat het spel bepaalde en iedereen dacht dat de gelijkmaker niet lang kon uitblijven. Tim Zwienenberg slalomde in de 75e minuut door de defensie van Cuijk, waarna zijn schuiver door de goede doelman met de voet werd gestopt. Tim werd vervangen door Danny Oude Lashof die, koud in het veld, de 1-1 scoorde. Na een misverstand in de defensie kopte hij de bal in de 79e minuut in het doel.

Er waren nog ruim 10 minuten te gaan en Quick ging op zoek naar de overwinning. In de 90e minuut nam Ryan Snelders weer een prachtige vrije trap die onhoudbaar voor de keeper de verkeerde kant van de paal raakte. Terecht was er daarna nog 9 minuten blessuretijd. In de 95e minuut werd er 2x door Quick onhandig verdedigd en de 2e maal zodanig dat de onnodige overtreding binnen het strafschopgebied een penalty opleverde voor de bezoekers, die keihard door het midden werd benut, 1-2. Dat er daarna ook nog 1-3 op het scorebord verscheen is mooi voor de bezoekers.
Er wordt wel eens gezegd, “Als je zelf niet scoort, doet de tegenpartij het wel”, dat gebeurde ook. In deze wedstrijd werd helaas duidelijk dat tegen heel veel ongeluk niet is te vechten. Voor “Wat Als” koopt natuurlijk niemand wat evenmin als voor de stelling “Dat Cuijk de overwinning heeft “gestolen”.

Er werd door Quick een prima pot voetbal gespeeld en er zal grote teleurstelling heersen over deze onverdiende nederlaag. Het positieve gevoel  over het getoonde spel moet meegenomen worden naar de eerstvolgende wedstrijd tegen Juliana’31 en je kunt vast niet nog eens aanlopen tegen zoveel ongeluk als op woensdag 24 augustus 2016.

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube