Nieuws

Quick’20 JO17-1 komt goed uit de startblokken

dinsdag 23 augustus 2016 - JO17-1


Na twee weken voorbereiding speelden we eindelijk een officiële wedstrijd in het bekertoernooi. JO17-1 speelde afgelopen zaterdag tegen eersteklasser KVV Losser JO17-1 en wist met ruime cijfers te winnen. Het werd maar liefst 11-1 met bij vlagen goed en verzorgd voetbal. De bekerwedstrijd viel in het weekend waarin we een trainingskamp hadden georganiseerd.

Op vrijdag 19 augustus vertrokken spelers en begeleiding naar Erve de Waltakke in Lochem. Hier moest een goede basis voor een nieuw voetbalseizoen worden gelegd. Bij aankomst op vrijdag werd direct pittig getraind, waarna er in de middag een zeskamp op het programma stond. Nadat we in de avonduren rondom een vuurkorf de Nederlandse hockeydames de gouden plak zagen verliezen, sloten wij onze ogen om de volgende dag -na een ochtendwandeling door het prachtige Lochemse groen- richting Oldenzaal te vertrekken voor de eerste bekerwedstrijd.

We begonnen -na een aftastend begin- voortvarend en wisten al snel de 1-0 en 2-0 te scoren. Balverlies op het middenveld zorgde dat we een tegentreffer moesten incasseerden. Op drie uitvallen na, zijn we de hele wedstrijd verdedigend niet in de problemen geweest. We speelden fris, hielden de bal langdurig in bezit en maakten tempo van achteruit. Daarnaast werkten we met elkaar goed samen als we de bal verloren. Dat de einduitslag 11-1 werd, is een mooie opsteker in een fase waarin fit worden en de speelwijze eigen maken het belangrijkste is.

Na de bekerwedstrijd stond er in Lochem een barbecue en dropping op het programma. Dit werd in een gezellig samenzijn tot in de late uurtjes beleefd. Nadat we op zondag weer om 09.30 aan het ontbijt zaten, sloten wij het kamp af in het plaatselijke zwembad i.c.m. het bekijken van de wedstrijd FC Groningen – FC Twente.

We kijken terug op een fantastisch weekend waarin spelers en begeleiding elkaar beter hebben leren kennen. Er is goed gewerkt, hard gelachen en er zijn duidelijke (team)afspraken gemaakt. De basis is er, nu het vervolg…

Woensdag spelen wij om 18.45 uur in Denekamp tegen SDC’12 JO17-1 onze tweede bekerwedstrijd.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube