Nieuws

Quick ’20 JO13-1 boekt zichtbaar progressie

maandag 22 augustus 2016 - JO13-1


Quick ’20 Jo13-1 (voormalig D1) is er niet in geslaagd de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen te winnen (beker). Na de nederlaag van vorige week tegen NEO werd er afgelopen zaterdag verloren van een club met een iets grotere naam; Almere City FC. Quick ’20 speelde met een hoop strijd en passie en ontregelde daarmee toch enigszins het positiespel bij Almere City. Helaas kon een 2-1 nederlaag niet worden voorkomen. Het enige Oldenzaalse doelpunt werd gemaakt door Stan Kamphuis.

De hele week was vooral getraind op het verdedigen op eigen helft. Dit was ook één van de grootste gebreken in de oefenwedstrijd tegen NEO. Verbetering in dit opzicht is noodzakelijk gezien de hoge weerstand die in de competitie wordt verwacht. Het harde trainen tijdens de afgelopen trainingsweek wierp zichtbaar zijn vruchten af.

Ondanks dat binnen 10 minuten de 1-0 al op het scorebord staat, slaagt Quick ’20 erin om Almere City van de goal af te houden. Wanneer de beweeglijke tegenstander wel in de buurt van de goal komt, wordt er vaak resoluut ingegrepen. Uit 1 onachtzaam moment, dat een corner oplevert voor Almere City, wordt de 1-0 achterstand op het scorebord gezet. Helaas, want het lijkt op het eerste oog een onnodig tegendoelpunt.

Wanneer Quick ’20 van achteren uit merkt dat het goed zit, kruipen de Oldenzalers langzaam uit hun schulp. Naar voren toe levert dit concreet gezien enkele hachelijke momenten op voor de goal van Almere City + twee vrije trappen die net niet kort genoeg onder de lat geplaatst worden. Met een 1-0 ruststand wordt de kleedkamer opgezocht.
Gezien de doelstelling van deze wedstrijd, slaagt de ploeg in haar missie. Quick ’20 geeft nauwelijks kansen weg en komt ook beetje bij beetje richting de goal van Almere City.

De tweede helft begint met een lastige periode waarin Quick ’20 toch even zoekende is. Echter er wordt stand gehouden. Wat de eerste helft goed gaat, gaat de tweede helft minder. Een enkeling stapt vaker naar achteren in plaats van naar voren. Hierdoor lijkt het bij vlagen een handbal wedstrijd waarbij Quick ’20 met de kont tegen de 16 meter verdedigt.
Tot de 52e minuut lijkt het plan wederom te slagen. Één onachtzaamheid, één keer staan we niet goed in de organisatie, waardoor een speler van Almere City door de verdediging snijdt en de bal achter keeper Kay Klaaskate schiet. Helaas, 2-0, maar misschien een logisch gevolg van het spelbeeld. De kleine tien minuten die volgen, zijn teleurstellende minuten; ondanks dat de missie van de Oldenzalers behoorlijk slaagt, gaan de koppies omlaag. Pas bij de 2-1 van Stan Kamphuis, een kansje krijg je toch altijd, krijgt de ploeg weer energie en wordt zelfs nog op de gelijkmaker gejaagd. De eindstand blijft echter steken op een 2-1 nederlaag.

Wat balen is, is dat we in deze wedstrijd nog net niet de bagage hebben om ook de laatste minuten met een goede afloop over de streep te trekken. Als we dit hadden kunnen flikken, hadden we met een 1-1 eindstand misschien zelfs ook nog een resultaat geboekt. Uiteindelijk overheerst het feit dat we blij kunnen zijn met de zichtbare progressie die geboekt wordt. Het harde werken op de trainingen wordt net niet beloond, maar deze wedstrijd geeft wel weer een dosis vertrouwen voor de toekomst.
Wat daarnaast super positief is, is het grote aantal supporters dat langs te lijn te bewonderen was. Het feit dat de groep steun krijgt en dat we samen progressie kunnen boeken, geeft als begeleiding een goed gevoel en zorgt ervoor dat we alweer uitkijken naar de volgende bekerwedstrijd.

Woensdag 24 augustus, Sportpark Vondersweijde, 19.00u; Quick ’20 – FC Emmen! Komt allen!

Doelpunten;
9′ – 1-0 – speler Almere City FC
52′  – 2-0 – speler Almere City FC
60′ – 2-1 – Stan Kamphuis (Luca Steenbeeke)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube