Nieuws

Quick’20 plaatst zich voor 2e voorronde KNVB beker

donderdag 18 augustus 2016 - 1e selectie


Quick’20 plaatst zich voor 2e voorronde KNVB beker na 3-0 winst bij WV-HEDW

In Amsterdam had Quick’20 een uur lang moeite om de in de 20e minuut verkregen voorsprong verder uit te bouwen.
De thuisploeg probeerde het Quick voetballend moeilijk te maken en bezit daarvoor ook de nodige technische bagage. Met daarbij veel inzet werd er voor 102 toeschouwers voor elke centimeter grond gestreden.

De beste kansen waren in de eerste helft toch voor Quick’20 dat daarmee slordig omging. In de 31e minuut had Tim Zwienenberg een van die kansen zeker kunnen benutten, maar zijn lob vrij voor de doelman ging over de lat. Op het middenveld werd soms onnodig balverlies geleden en het bleef constant oppassen voor de snelle linksbuiten van de Amsterdammers en hun gevaarlijke spits.
Ryan Snelders schoot een vrije schop in de 20e minuut onhoudbaar voor de keeper direct in het doel, 0-1 voor Quick’20.
Na rust begon Quick sterk en een 2e doelpunt leek in de maak. WV-HEDW bleef voorlopig in de wedstrijd met wat uitvallen.
In de 63e minuut passeerde Rens van Benthem 2 man en scoorde rechts aan de goede kant van de doelpaal de 0-2. Hij scoorde 11 minuten later ook zijn tweede doelpunt na een mooie dieptepass van Tim en hij nam de bal mee in een fraaie loopactie.

Na de 3-0 voorsprong voor Quick waren er  nog wat kansen op een hogere zege. Doelman Felix van Berkel toonde met een schitterende reflex zijn capaciteiten door een mooie aanval van de Amsterdammers fraai te stoppen. Al met al een verdiende overwinning bij de gastvrije tegenstander die nu gewoon verder kan bekeren in de Districtsbeker. Quick’20 speelt nu op woensdag 24 augustus om 18.00 uur thuis tegen JVC Cuijk in de 2e kwalificatieronde voor de KNVB Beker. Bij winst bestaat de kans op loting tegen een BVO, wanneer de zgn. “echte” KNVB Beker begint, bij verlies is het bekeravontuur voor Quick voor het lopende seizoen definitief voorbij.

JVC Cuijk is een geduchte en ervaren tegenstander die we ook in de reguliere competitie in de Derde Divisie nog 2 x ontmoeten.

Zondag 21 augustus is de eerstvolgende competitiewedstrijd van Quick’20 uit bij V.V. Dongen om 14.30 uur.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube