Nieuws

Quick’20 haalt gelukkige 1-0 overwinning tegen HSC’21

maandag 15 augustus 2016 - 1e selectie


In de beginfase van de eerste wedstrijd van beide ploegen in de Derde Divisie Zondag tastten de beide ploegen elkaars capaciteiten wat af en het was Quick’20 dat voor het eerst uit zijn schulp kroop. Een mooie combinatie tussen Alessio Pinna en Rens van Benthem werd helaas niet goed afgewerkt. Voor ruim 800 toeschouwers golfde het spel op en neer en had Quick’20 in de eerste helft nog de meeste doelrijpe kansen. Bij beide teams viel op dat er soms slordig werd gespeeld en daaraan zal zeker worden gewerkt door de trainers en verwacht mag worden dat het spel alleen maar beter wordt in het verloop van de competitie.
Het arbitrale trio haalde een ruime voldoende en het viel op dat de scheidsrechter niet scheutig was met het geven van gele kaarten, terwijl er normaliter in de eerste wedstrijden van een seizoen nogal gemakkelijk kaarten worden uitgedeeld. Over de hele wedstrijd gezien had Quick de meeste en betere kansen, al zag het er in de tweede helft naar uit dat HSC door haar fysieke kracht en lengte in de ploeg gauw een voorsprong zou nemen. Oud Quick speler Frank Eulderink had in de 65e minuut de beste kans voor HSC.
Beide ploegen gaven verdedigend weinig weg en bij Quick blonk verdediger Sergio Babb uit en liet zien dat zijn ervaring zeer welkom is in de jonge ploeg. Een andere nieuwkomer Mart Schepers liet ook fraaie staaltjes voetbal zien evenals de pas 18 jarige Niels Leemhuis die in 5 minuten speeltijd bewees dat hij van grote waarde kan worden voor Quick. In de 82e minuut kreeg HSC’21 een vrije trap op de rand van het strafschopgebied recht voor het doel. Gelukkig voor Quick werd de bal overgeschoten.

5 Minuten voor tijd viel Tim Zwienenberg in en hij stond aan de basis van de 1-0 eindstand. Na een lange blessure lijkt hij helemaal op het oude goede niveau terug te keren. Hij slingerde zich door de verdediging van HSC en net voordat hij doeltreffend wilde uithalen werd hij onreglementair geraakt door een verdediger van HSC. De scheidsrechter floot voor een overtreding terwijl Tim eigenlijk ongestoord vrij op de doelman afliep. Achteraf mogen we blij zijn met deze beslissing van de scheidsrechter want de toegekende vrije schop werd door Mart Schepers genomen. Zijn schot werd gelukkig voor Quick door een verdediger van HSC van richting veranderd en hun keeper was kansloos, 1-0.
Daarna probeerde HSC gelijk te maken, maar was daarin eigenlijk onmachtig. Het was Quick dat zeker nog 2 opgelegde kansen kreeg door de vrijheid die het nu voorin kreeg en de score had nog hoger kunnen oplopen. Misschien een gelukkige overwinning, maar gezien het spelbeeld over de hele wedstrijd maakte Quick het meeste aanspraak op een overwinning.

Een prachtig resultaat is deze 1-0 zege op streekgenoot HSC. Een mooie opsteker voor de rest van het seizoen.

Nu vooruit kijken naar de uitwedstrijd in de 1e kwalificatieronde van de KNVB-Beker op a.s. woensdag 17 augustus om 18.00 uur tegen WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit-Hortus Eendracht Doet Winnen) uit Amsterdam.

Dit team is afgelopen seizoen gedegradeerd naar de Tweede Klasse Zaterdag, maar heeft grootse plannen voor het nieuwe seizoen met een  compleet nieuw eerste elftal en kondigt aan te willen stunten tegen Quick’20 (zie op youtube). De verliezer is uitgeschakeld voor de Beker voor de rest van het seizoen en de winnaar kan na winst in de 2e Kwalificatieronde loten tegen een BVO in de derde ronde.

Een gewaarschuwde ploeg telt voor twee!!!! En de eerste 3 punten in de Derde Divisie heeft Quick’20 al in de zak en dit smaakt naar meer ook in de Beker.

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Samenvatting RTV Oost Klik hier

Reactie Rene Nijhuis en Eddy Boerhof op Quick’20 – HSC’21  (Total- SportReport) – Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube