Nieuws

Hersteltrainer Paul Amweg wil graag bloed zien

donderdag 7 juli 2016 - 1e selectie


Jaarlijks zijn er 300.000 mensen die bloedproducten nodig hebben. Denk aan een ernstig ongeluk, een zware bevalling, maar ze maken van bloed ook geneesmiddelen voor chronisch zieken. Paul roept daarom iedereen op om bloeddonor te worden.

Paul Amweg heeft zelf het prachtige aantal bereikt van 120 keer bloed/plasma geven. Hij doet dit om zijn medemens te helpen waar nodig, wanneer zij afhankelijk zijn of worden van een bloedtransfusie om te overleven. Vanuit zijn functie als hersteltrainer bij Quick ’20 is hij bezig om spelers weer ‘beter’ te maken. Helpen te herstellen, samen met het medische team.

Donor

Om ervoor te zorgen dat er altijd voldoende bloed beschikbaar blijft, zijn er dit jaar 57.000 nieuwe donors nodig! Elk jaar worden er namelijk donors uitgeschreven vanwege persoonlijk of medische redenen of omdat ze de leeftijdsgrens van 70 jaar hebben bereikt. Bloeddonor zijn betekent ook dat je eigen gezondheid met enige regelmaat gecontroleerd wordt. Iedere keer dat je bloed of plasma geeft vindt voor de afname een controle van je bloeddruk en hb (ijzergehalte) plaats. Oók al een reden om te geven!

Quickbloed

Paul zijn gedachte gaat dus uit naar de gezonde jongens van Quick, die heerlijk kunnen sporten en onbezorgd kunnen genieten van de sport. Een reden temeer om eens verder te denken en de sportiviteit ook te verleggen naar het helpen van de medemens. Dat we bij Quick wéér zo’n mooi initiatief nemen om je aan te melden als bloeddonor. En laten we eerlijk zijn: jullie zijn toch niet bang voor zo’n ‘prikkie’?

Opgeven

Je kunt je aanmelden op http://www.ikgeefbloed.nl/ als je tussen de 18 en 65 jaar bent. Je ontvangt daarna een informatiepakket en een uitnodiging voor een keuring. Tijdens de keuring nemen ze vier buisjes bloed af om te testen en om je bloedgroep te bepalen. Als alles goed is, roepen ze je enige tijd later op om bloed te geven. Meer informatie?

Wil je meer weten over het geven van bloed? Bel dan gratis 0800 – 5115 of kijk op http://www.ikgeefbloed.nl/.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube