Nieuws

Quick ’20 thuis tegen EHC/Heuts in Finale voor plaats in Derde Divisie

vrijdag 27 mei 2016 - 1e selectie


Quick’20 kan zondag 29 mei historie schrijven in de toch al rijke clubgeschiedenis door te promoveren naar de Derde Divisie, thans nog Topklasse.

In de uitwedstrijd tegen EHC uit Hoensbroek heeft Quick al een voorschot genomen op het uiteindelijke resultaat over 2 wedstrijden door met 0-1 te winnen.

Er zijn Oldenzaalse bezoekers van de uitwedstrijd die zeggen dat Quick ruimer had moeten winnen om zich thuis al in veilige haven te voelen. Of dat zo is valt te betwijfelen. Quick was uit de betere ploeg en had een paar schitterende kansen op een ruimere zege, feit is ook dat het aluminium 3 x een treffer in de weg stond.

Quick’20 heeft afgelopen seizoen meerdere wedstrijden één of meer punten verspeeld, omdat o.a. slordig met de kansen werd omgesprongen. In Hoensbroek was Quick vooral in de tweede helft de betere ploeg en werd er gewoon gewonnen en Quick staat 3 punten en 1 doelpunt voor op de tegenstander.

Uitdoelpunten tellen in dit tweeluik niet dubbel en een gelijkspel is op zich voor Quick’20 voldoende voor promotie naar de Derde Divisie. Bij een nederlaag met 1 doelpunt verschil volgt er verlenging van 30 minuten en daarna zo nodig strafschoppen. Bij een nederlaag met meer dan 1 doelpunt promoveert EHC.

Er wordt op het prachtige kunstgrasveld 2 gespeeld, omdat er al vroegtijdig groot onderhoud aan het hoofdveld moet worden gepleegd.

Volgend seizoen spelen we minimaal 2 en hopelijk maximaal 4 thuis- en uitwedstrijden in de competitie meer dan de afgelopen seizoenen. Er komen 2 Hoofdklassen op zondag en 2 op zaterdag van 16 teams, terwijl dat er nu nog 3 zijn van 14. Er komen 2 Derde Divisies, 1 op zaterdag en 1 op zondag van 18 teams, terwijl er in de huidige Topklassen 16 teams spelen.

Quick verkeert in een betere uitgangspositie dan de tegenstander en iedere Quick-fan hoopt of verwacht zelfs dat Quick de winnaar wordt van de tweestrijd tegen EHC. De uitwedstrijd tegen EHC leert dat er geen enkele reden is voor onderschatting van EHC, want de ploeg uit Hoensbroek heeft diverse snelle en technisch zeer goede spelers.

Het is zaak met beide benen op het kunstgrasveld te blijven staan en van eigen kracht uit te gaan, dat is de grote verdienste van Quick dit seizoen. Het hele team moet haar kwaliteit optimaal benutten en dan komen de kansen er wel en hoewel pech het team het hele seizoen al achtervolgt weet Quick daar goed mee om te gaan. Het geluk kan in deze Finale ook een keer aan de zijde van de Zwart-Witten staan. Met de normale inzet, kwaliteit en de Twentse nuchterheid van Quick’20 moet het lukken zondag 29 mei historie te schrijven en te promoveren naar de Derde Divisie.

Wat zou het mooi zijn als er na afloop een groot Oldenzaals feest kan worden gevierd vanwege de promotie van Quick’20 naar de Derde Divisie.

Wedstrijdsponsor is Siers uit Oldenzaal
Quick’20 – EHC/Heuts
Zondag 29 mei 2016 om 14:30 uur

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube