Nieuws

Quick’20 wint verdiend met 0-1. Aluminium staat hogere zege in de weg.

maandag 23 mei 2016 - 1e selectie


Zondag 22 mei vertrekt de bus stipt om 9.00 uur voor de lange reis naar Hoensbroek. Na een goede sportmaaltijd in Venlo komen we om 13.15 uur aan bij het knusse sportpark De Dem van EHC/Heuts.

De spelers bereiden zich intensief voor en in de bestuurskamer heerst de warme Limburgse gezelligheid en kunnen we kiezen uit liefst 3 soorten van de beroemde Limburgse Vlaai. Beloofd is dat er zondag een paar worden meegenomen naar Oldenzaal.

 

Al na 6 minuten speelt Rens van Benthem zich mooi vrij en schiet de bal vanuit de hoek van de 16 meterlijn in de verste doelhoek keihard voor de eerste keer tegen de bovenste kant kruising van aluminium.

In de 14e minuut scoort Quick’20. Een afstandsschot vanaf de 16 meterlijn van Reuven Niemeijer wordt door de sterke keeper nog uit het doel geranseld, in de rebound schuift Kevin Winkelhuis de 0-1 binnen.

Op de website van EHC lezen we over de feestvreugde bij Quick:

“Het energieke gejuich na dit doelpunt maakt de bedoeling van Quick’20 duidelijk. Zij willen ontzettend graag promoveren”.

 

EHC lijkt na de aftrap na het doelpunt direct de gelijkmaker te scoren. De nr. 8 kan vrij op onze keeper afstormen, lobt de bal schitterend over hem heen, de bal gaat gelukkig net naast.

EHC speelt door blessures en schorsingen met een gehavend team zowel achterin als voorin. Er wordt met veel lange ballen van achteruit gevoetbald en de achterhoede sluit niet echt aan. Toch zijn de nrs. 10 en 13 ware plaaggeesten voor onze defensie en duiken ze snel en gevaarlijk op voor onze sluitpost.

 

Quick legt diverse mooie één-tweetjes op de mat, helaas ontbreekt de final touch en eindigt het niet in schoonheid.

Een minuut voor rust bewijst doelman Felix van Berkel weer eens zijn klasse   en kruipt Quick door het oog van de naald. Hij tikt een keihard schot met een snoekduik naast het doel en zo kan Quick met 0-1 de rust in i.p.v. 1-1.

 

Na rust is Quick de betere partij en het aluminium staat in de 55e minuut voor de 2e keer een doelpunt in de weg. Reuven schiet van 20 meter loeihard op de paal. Even daarna een mooie hakbal van Reuven op Sebastiaan Bökkerink, die doorloopt naar de achterlijn en teruglegt op Reuven, helaas geen doelpunt.

Na 20 minuten in de 2e helft weer een vlotte combinatie over 4 schijven en Jeroen Visscher probeert ook vanuit de achterlijn terug te leggen, de keeper van EHC blokkeert de bal tot corner.

Daarna krijgt Quick nog 1 tot 2 goede kansen en 5 minuten voor afloop van de officiële speeltijd schiet Rens voor de 2e keer en Quick voor de 3e keer de bal onhoudbaar voor de doelman van EHC tegen het aluminium.

Wat een pech, EHC heeft ook zeker kansen gehad op een doelpunt, als het aluminium niet in de weg had gestaan en als Quick wat zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen was een overwinning met 2 tot 3 doelpunten een feit geweest.

Hierover zegt EHC op haar site: Door de 0-1 laat Quick’20 de thuisploeg “in leven”.

 

Over het arbitrale trio en de 4e official deze wedstrijd niets dan lof. Zij leidden de zeer sportieve wedstrijd routineus en met bijna speels gemak. De jonge scheidsrechter liet zien dat hij de Topklasse/Derde Divisie zeker aan kan en vast nog wel een hoger niveau. Laten we hopen dat Quick’20 aankomend seizoen weer volop het elektronische bord voor de 4e official kan gebruiken, dan spelen we nl. Derde Divisie.

 

EHC blijft hopen op promotie na de 0-1 thuisnederlaag. Als Quick ’20 thuis geconcentreerd speelt mag promotie naar de Derde Divisie eigenlijk niet misgaan.

Voetbal is Voetbal en er resten nog steeds minimaal 90 minuten om dat waar te maken.

 

Publiek kom a.s. ZONDAG massaal naar Sportpark Vondersweijde om de spelers aan te moedigen en ervoor te zorgen dat het 1e elftal promoveert naar de Derde Divisie en dat dat dan op z’n Oldenzaals kan worden gevierd.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube