Nieuws

Quick’20 C1 wint internationaal U15 toernooi bij SDC 12

donderdag 19 mei 2016 - C1


Na het winnen van de titel in de 2de divisie stond er voor C1 nog een mooi toetje op het programma. We speelden namelijk het pinksterweekend het prestigieuze U15 toernooi bij SDC 12 uit Denekamp. Na de teleurstellende editie van vorig jaar (17e plaats) wilden we dit jaar meedoen om de hoogste plaatsen.

De poulewedstrijden stonden gepland voor de zaterdag en we speelde de eerste wedstrijd tegen de Foresters. Deze ploeg liet ons meteen zien dat het niveau dit jaar wel een erg hoog kon zijn. We werden in 20 minuten tijd weg gespeeld en we verloren kansloos met 0-2. Dit was een aardige domper omdat we goed wilden beginnen.

De tweede poulewedstrijd werd gespeeld tegen ASC Nieuwland en ook deze wedstrijd werd met 0-1 verloren. Deze uitslag was niet terecht. ASC schoot 1 keer op het doel van ons en dat was meteen de winnende. Na 2 wedstrijden 0 punten en waarschijnlijk uitschakeling in het toernooi.

De derde wedstrijd moest sowieso gewonnen worden en we speelden tegen 1. FCR Bramsche uit Duitsland. Deze wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. 3 uit 3 en nog 2 poulewedstrijden te spelen. Joost Brokelman scoorde beide doelpunten.

De 4de wedstrijd werd gespeeld tegen KVV Losser en dit bleef lang 0-0. Tot aan 5 minuten voor tijd toen Daan oude Velthuis een corner bal inknikte en zo de 1-0 overwinning aan Quick’20 C1 bezorgde.

De laatste poulewedstrijd moesten we tegen Fc Winterswijk en we wisten vooraf dat als we zouden winnen we door zouden gaan in de poule. We hadden het beste bewaard voor het laatst en we speelde FC Winterswijk weg, we wonnen met 3-0 en haalden de volgende finale ronde. Doelpunten waren van Joost, Aaron en Sam.

Na afloop hoorde we ook nog dat we eerste in de poule zijn geworden. Heel veel gelijke spelen bij de andere wedstrijden zorgden ervoor dat we 1ste werden. Een uiteindelijk mooie dag met een mooi resultaat.

Dan de zondag. De finalepoule bestond uit 4 teams en de nummer 1 speelde de finale tegen de nummer 1 uit de andere poule.

De eerste wedstrijd werd met 1-0 gewonnen van Wiedenbruck uit Duitsland. Het doelpunt werd met het hoofd gemaakt door Joris. De kleinste man van het veld kopte een corner goed in.

De tweede wedstrijd werd met 1-0 verloren van Eintracht Rheine. De wedstrijd werd beslist in de laatste minuten door een fout van ons in de verdediging.

Nu waren ons de andere resultaten wederom gunstig gezind omdat ook daar veel gelijke spelen tussen zaten. Bij winst in de laatste poulewedstrijd zouden we de finale halen en dat zou geweldig zijn. De laatste wedstrijd wordt beslist door wederom een kopdoelpunt. Dit maal was het Jesse en hij bezorgde Quick’20 C1 de finale.

In de finale speelden we tegen de Kernow Jaquars uit Engeland. De wedstrijd werd geopend met beide volksliederen en dit was natuurlijk voor de spelers een geweldige ervaring. De Engelsen waren fysiek ijzersterk. We kwamen na 7 minuten op voorsprong. Een vrije trap van Jesse werd geweldig gekeerd door de keeper, maar de terugspringende bal van de lat werd goed ingeschoten door Luuk Beissel. Hij zorgde voor veel vreugde en uiteindelijk was het ook de winnende treffer van Luuk. Hij werd gekozen tot speler van het toernooi.

Een geweldig toernooi en een geweldig mooie prijs voor de C1 en we pakten zodoende de dubbel.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube