Nieuws

Quick ’20 verliest laatste wedstrijd onverdiend bij Juliana’31 met 3-2

dinsdag 17 mei 2016 - 1e selectie


Op 2e Pinksterdag, maandag 16 mei 2016,  was de familiedag bij Juliana en hun 1e Damesteam werd ook kampioen. Rond het veld en in het clubgebouw van de vereniging met plm. 1000 leden, was het een drukte vanjewelste en een zeer gezellige happening.

 

Op het nieuwe kunstgrasveld werd de wedstrijd tussen de eerste teams gespeeld en duidelijk was dat beide ploegen er een leuke wedstrijd van wilden maken. Liefst zonder kaarten en blessures voor de uitploeg, die nog 2 nacompetitieduels tegoed heeft.

 

Het was de eerste helft nog net geen zomeravondvoetbal, er werd geprobeerd goed te spelen, wat bij de thuisploeg beter lukte dan bij Quick.

In de 20e minuut kreeg Taner Sen een gele kaart wegens hard inkomen en even later had hij geluk dat hij niet 2 x geel ontving. Daarvoor had zijn tegenstander al een overtreding gemaakt op hem die niet werd bestraft door de vrouwelijke arbiter. Hij werd ook zelf nog een keer onreglementair neergelegd, er volgde enkel een vrije trap.

 

Quick kwam maar sporadisch tot goede aanvallen en Juliana wou toch iets rechtzetten voor de vernederende uitnederlaag bij Quick’20 met 6-0 en verder was hun doel om alle thuiswedstrijden winnend af te sluiten dit seizoen.

Juliana nam steeds meer het initiatief en scoorde in de 22e minuut de 1-0. Felix van Berkel zweefde eerst een schot uit het doel, maar op de kopbal uit de daaruit volgende voorzet was hij kansloos.

 

In de 45e minuut kwam Quick eigenlijk uit het niets op 1-1 toen Reuven Niemeijer diep speelde op Danny Oude Lashof die zich geen moment bedacht en vrij voor de doelman genadeloos uithaalde.

 

Na rust herstelde Quick zich prima van de matige vertoning uit de 1e helft en werden er vloeiende combinaties op de grasmat gelegd. Het spel golfde nu op en neer en beide ploegen lieten zien waarom ze 1e en 2e staan op de ranglijst. In de 50e minuut omspeelde Jeroen Visscher de doelman midden op de zijlijn van het strafschopgebied, de hoek is te moeilijk om te scoren. Juliana heeft in de 65e minuut ook een levensgrote scoringskans, de bal gaat voorlangs het doel. Even daarna wordt de 2-1 gescoord voor de thuisploeg.

 

In de 70e minuut kopt de ingevallen Jan Willem Kamp keihard op de doellat en in de 72e minuut maakt Quick de gelijkmaker als een pass van Jan Willem door Jeroen Visscher met een fraaie lob over de keeper doel treft.

 

15 Minuten voor tijd scoort Juliana de 3-2 als een keiharde voorzet ongelukkig via het been van Jan Willem in eigen doel valt.

 

Daarna dringt Quick aan op de volgende gelijkmaker en in de 80e minuut lijkt die eraan te komen. Een speler van Juliana speelt de bal op de helft van Quick terug op eigen keeper en Danny Oude Lashof krijgt de bal in de voet en stormt alleen op de doelman af en de 3-3 is in de maak. Tot ieders verbazing vlagt de assistent scheidsrechter, waarom? Buitenspel blijkt uit de reactie van de scheidsrechter die affluit. In alle commotie ontvangt Tim Damhuis een gele kaart wegens commentaar op de leiding. De scheids erkent na raadplegen van de andere ass.scheidsr. haar fout en geeft een opstuiterbal op de middenlijn en wat zeer vreemd overkomt is dat de bal naar een speler van de thuisploeg gaat, die de bal heel sportief naar Quick speelt.

In de 87e minuut kopt Reuven de bal vrij voor de keeper helaas naast.

Een 3-3 eindstand was zeker verdiend geweest.

 

Waaraan het ligt is onduidelijk, feit is dat 3 wedstrijden van Quick dit seizoen onder leiding stonden van een vrouwelijke arbiter en dat er 3x één of meer dubieuze beslissingen ten nadele van Quick vielen.

Op 2e Pinksterdag 2016 zagen 592 ogen dat het geen buitenspel was, 4 ogen zagen het helaas anders. Er zijn mensen die zeggen dat je na afloop niet moet zeuren over “foute” beslissingen van het arbitrale trio, nou als je het idee hebt dat je weer eens tekort wordt gedaan, mag dat gerust op papier.

 

En vertegenwoordigers van beide ploegen zeiden in de bestuurskamer:

“het zal je maar gebeuren in een kampioenswedstrijd”.

 

Quick’20 kan haar vizier nu richten op de 2 wedstrijden voor promotie tegen EHC/Heuts uit Hoensbroek op zondag 22 mei uit en zondag 29 mei thuis.

 

De winnaar gaat naar de Derde Divisie !!!!!

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube