Nieuws

Wedstrijd verslag Be Quick B1 – Quick’20 B1 (07-05-2016)

woensdag 11 mei 2016 - B1


De laatste competitie wedstrijd van het seizoen 2015-2016, voor Quick ’20 B1 was dit een uitwedstrijd tegen Be Quick B1 uit Haren. Dit was niet zomaar een wedstrijd, maar een wedstrijd waar beslist zou worden welk team nog nacompetitie moet spelen. Quick ’20 stond 9de  op de ranglijst als we dat weten te behouden zijn we na deze wedstrijd veilig  en heeft trainer Wouter Spit een knappe prestatie geleverd. De tegenstander Be Quick heeft  2 punten minder en staat 10de en dat  betekend dus nacompetitie voor behoud in de 2de divisie. Quick ’20 B1 wist wat ze te doen stond, dat was dus alles behalve verliezen. Dit zou immers nacompetitie betekenen, waardoor het seizoen moet enkele weken verlengd wordt.

Afgelopen weekend was het eerste mooie zomer weekend van 2016 waarbij de 25 graden werd aangetikt op de thermometer. Dit werd overduidelijk een extra belasting voor de spelers van beide ploegen. Om 12:15 werd er afgetrapt op het kunstgras in Haren. Van beide kanten was duidelijk te merken dat er veel op het spel stond. Er werd gestreden van beide kanten waarbij Be Quick de betere ploeg was. Toch kwam Quick’20 als eerste tot scoren. Len ten Broeke wist in de 12de minuut te scoren door de bal vanuit een lastige hoek goed in te schieten. Het spelbeeld verbeterde hierna niet, Be Quick bleef de betere ploeg. Quick’20 was niet in staat om de bal lang in de ploeg te houden. Keeper Chiel ter Braak zorgde met enkele knappe reddingen dat zijn ploeg op voorsprong bleef. Echter vlak voor rust viel toch de gelijkmaker uit een scrimmage voor de goal na een cornerbal.

In de tweede helft werd getracht de wedstrijd te doen kantelen. Er werden een tweetal wissels toegepast bij Quick ’20 en tactisch werd teruggevallen op een eerdere strijdwijze van dit seizoen. Wat destijds wel punten opleverde. Jammer genoeg ging dit ten koste van Niek Nijhuis, hij was in de basis gestart. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Be Quick bleef de betere ploeg. Dit werd beloond met een goal in de 49ste minuut, 2-1. Het spel beeld bleef het zelfde en Quick ’20 kwam er simpelweg niet aan te pas. Het juiste niveau ontbrak bij te veel spelers, er was te weinig beweging, was het er wel dan in een te traag tempo. Wellicht dat hierin ook het warme weer een verlamde werking had op een aantal spelers. Quick’20 had daarmee in ieder geval meer moeite mee dan tegenstander Be Quick. Ook de wissels die daarom werden toegepast konden helaas het tij niet doen keren, waardoor een pijnlijke 2-1 nederlaag werd geleden. En Quick’20 B1 dus helaas nacompetitie moet spelen om zich te kunnen handhaven in de 2de divisie.

In de nacompetitie zal gestart worden as. zaterdag in Beverwijk tegen DEM B1, die week erop kom DEM op bezoek in Oldenzaal. De winnaar zal vervolgens spelen tegen de winnaar van de Meern B1 – ON B1. Ook dan volgen opnieuw 2 wedstrijden, waarna de winnaar zich plaatst voor de finale om  een plaats in de 2de divisie.

De eerst volgende thuiswedstrijd zal dus plaatsvinden op zaterdag 21 mei, tegen DEM B1 aanvang 12.00 uur. Die dag vindt ook het prachtige internationale E toernooi plaats kortom meerdere redenen om die dag een bezoekje te brengen aan sportpark Vondersweijde!

Foto’s vind u via de volgende link https://www.dropbox.com/sh/xfwxuhl05saud1e/AAAtn551SyP2JkQTZbYM7ccca?dl=0

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube