Nieuws

Quick’20 D1 sluit af met gelijkspel

woensdag 11 mei 2016 - D1


Dat het kampioenschap voor Quick ’20 D1 al binnen was, was te zien in de wedstrijd tegen Olde Veste ’54 D1 van afgelopen zaterdag. Ondanks dat er bij vlagen best redelijk gevoetbald werd, ontbrak te vaak de echte scherpte. Verder dan de gelijkmaker, die op naam kwam van topscorer Jord oude Elferink, wisten de Oldenzalers dan ook niet te komen. 
Ondanks dit gelijke spel kan de gehele groep terugkijken op een fantastisch seizoen! Er is enorme vooruitgang geboekt en de door de spelers gestelde doelstelling werd gehaald; “Met enorm veel plezier richting het kampioenschap!”

Het is warm, heel warm. Maar ondanks alles heb ik goede hoop dat we vandaag ook onze laatste wedstrijd winnend af kunnen gaan sluiten. De trainingsweek was uiteraard niet heel erg strak na het geweldige feest van vorig weekend, maar in deze wedstrijd verwacht ik meer strijd en de wil om ook echt te winnen.

De wedstrijd is slechts 3 minuten oud als onze doelstelling voor vandaag de prullenbak in kan; een tegendoelpunt… 0-1 achter en het kampioensfeest blijkbaar toch nog in de benen? De eerste tien minuten is er te weinig initiatief op het middenveld, weinig mensen die de bal lijken te willen hebben, waardoor we maar nauwelijks aan voetballen toe komen. Na een kwartier (en dus de drinkpauze) lijken we ons te herpakken. Jelle Wuite valt goed in en we krijgen meer grip op het middenveld. Dit resulteert ook in meer druk richting de goal van Olde Veste. De eerste kans wordt door Jord oude Elferink gemist, maar bij kans nummer 2 is het raak; een goede aanname, goed wegdraaien en een snoeihard schot zorgen voor de verdiende gelijkmaker. Met een 1-1 tussenstand worden de kleedkamer opgezocht.

De toch wel enigszins teleurgestelde koppies in de kleedkamer geven aan dat ze balen van de tegengoal en de gelijke stand. Eigenlijk is dit natuurlijk geweldig en geeft het aan hoe de groep echt alles uit het seizoen wil halen! Toch moet de tweede helft er één gaan worden van plezier en hopelijk ook nog 3 punten. We zijn al kampioen, dus lekker voetballen is het doel.

De tweede helft die volgt is er één waarin, met af en toe iets meer scherpte en geluk, “gewoon” de winst binnengehaald moet worden. Helaas is de werkelijkheid anders. Vooral in de afronding ontbreekt de gewenste scherpte. De warmte heeft blijkbaar veel energie gekost en de winst kan niet worden binnengehaald. De eindstand blijft steken op 1-1, maar het is vooral de trots die overheerst. “Kampioenen van de 3e divisie G in het seizoen 2015/2016”, die titel kan niemand ons ooit nog afnemen…

Na afloop was er een gezamenlijke afsluiting van de competitie. Een competitiereeks waar we met een heel goed gevoel op terug zullen blijven kijken. We zijn als groep gegroeid, hebben voor elkaar gestreden en samen mooie momenten beleefd. Ook als individu hebben we enorme progressie kunnen boeken. Het ging altijd gepaard met keihard werken, vrijwel nooit verzaakte de groep en wanneer dit wel het geval was, was er het corrigerende vermogen van de groep zelf. Uiteindelijk werd de doelstelling die vanuit de spelersgroep kwam gehaald; “met enorm veel plezier richting het kampioenschap”! Iets waar we met z’n allen enorm trots op moeten zijn!

Spelers… Begeleiding… Ouders… BEDANKT VOOR EEN GEWELDIG SEIZOEN!!!

Scoreverloop
3′ – 0-1 – Speler Olde Veste ’54
23′ – 1-1 – Jord oude Elferink

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube