Nieuws

Fortuinlijke zege houdt Quick’20 ZA1 in de race om het kampioenschap

woensdag 11 mei 2016 - Senioren


De voorlaatste wedstrijd, de éénnalaatste finale, voor de ploeg van Peter Nuchelmans was de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts V uit Westerhaar, een ploeg die nog volop in strijd was voor een plekje in de nacompetitie voor promotie. Een ploeg ook, die de laatste weken in goede vorm verkeerde. Het zou dus geen gemakkelijke opgave worden deze ploeg te kloppen. Een tegenvaller voor de thuisploeg was dat tijdens de warming-up bleek dat Mats Winkelhuis niet kon starten. Nermin Čolo was geschorst – voor hem speelde Michel Lage Venterink – en Milan Braam was op vakantie (!). Een op drie plekken gewijzigd elftal begon aan de zware klus.

Er ontspon zich onmiddellijk een spannend duel, waarbij het spel op en neer ging, zonder dat een van beide partijen enorme kansen kreeg. Wel kregen gaandeweg de eerste helft de bezoekers een licht overwicht en waren zij voor het doel gevaarlijker dan de thuisploeg. Vooral van Gert Dogger en Jordy Harms ging veel gevaar uit. In de 34ste minuut nog een tegenvaller voor de thuisploeg, toen bleek dat Bas Brummelhuis niet verder kon. Hij werd vervangen door Sean McDonald, die na blessureleed net één invalbeurt achter de rug had. Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers de beste kans van de wedstrijd tot nu toe: Jordy Harms kon vrij opstomen naar het Oldenzaalse doel, maar zijn inzet werd op buitengewoon kundige wijze onschadelijk gemaakt door Laurens Ensink. Kort hierna kreeg Tim Kempers een bijna soortgelijke kans, maar omdat hij de bal niet meteen goed controleerde, kon de attente doelman Dinand Stuifzandt vrij gemakkelijk ingrijpen. Na een vrij intense eerste helft gingen beide ploegen met een brilstand rusten.

Na rust hetzelfde beeld, een worstelend Quick ’20 zat 1 en een beter Voorwaarts V. Laurens Ensink moet andermaal ingrijpen, wanneer Michel Lage Venterink – slecht gecoached – balverlies lijdt in het penaltygebied, maar Jordy Harms vindt andermaal Laurens Ensink op zijn weg, waarna Jesper Winkelhuis kan opruimen. Toch wordt de thuisploeg ook weer wat gevaarlijker voor het vijandelijke doel, een voorzet van Florian Boitelle wordt net voor Tim Kempers er bij kan tot corner verwerkt. Nadat Voorwaarts andermaal een kansrijke situatie heeft verprutst, mist Tim Kempers op een haar na een scherpe voorzet van Florian Boitelle. In de dertiende minuut schieten de Voorwaarts-spitsen tot twee keer toe tegen de lat. Daar komt de Oldenzaalse verdediging goed weg. Na een kwartier komt Tim Engbers in het veld, hij vervangt Mick Engelbertink, en moet voor meer creativiteit in de aanval zorgen. Langzamerhand verandert nu het beeld van de wedstrijd, de thuisploeg krijgt wat meer controle en wordt ook gevaarlijker. Een corner, verkregen na een mooie aanval, zorgt voor de ommekeer in de wedstrijd. Nadat de corner van Florian Boitelle afgeslagen lijkt te zijn, komt de bal op de een of andere manier in het penaltygebied bij Rob Teders. Deze specialist in het maken van ‘rommelige’, maar belangrijke doelpunten, doet waarop iedereen die de ploeg van Peter Nuchelmans welgezind is, had gehoopt: hij prikt de 1 – 0 achter Dinand Stuifzandt. Vanaf dit moment is de thuisploeg het gevaarlijkst. Tim Engbers zorgt voor veel druk op de Voorwaarts-verdediging. Een doelpunt van Tim Kempers na een eerste poging van Tim Engbers wordt afgekeurd wegens buitenspel van de laatste. Doch luttele minuten later volgt de beslissing, een prachtige steekpass van Engbers bereikt de voor Tim Kempers ingevallen Bob Snijders. Snijders, gezegend met een gave techniek, krult de bal onhoudbaar achter Dinand Stuifzandt: 2 – 0. Daarmee gingen de drie punten op fortuinlijke wijze naar de thuisploeg, waar de ploeg van Dick Beverdam zeker recht had gehad op minimaal één punt. Door dit resultaat evenwel doet de ploeg van Peter Nuchelmans nog volop mee voor de titel. Sterker nog, als de ploeg volgende week in Zelhem tegen Zelos geen fout maakt, is het kampioenschap binnen. Komt dus allen uw favorieten steunen in Zelhem!

 

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers, M. Lage Venterink, J. Winkelhuis, R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers (B. Snijders), J. Mulder, B. Brummelhuis (S. McDonald) , F. Boitelle, M. Engelbertink (T. Engbers).

Voorwaarts V: D. Stuifzandt, B. Wessels, W. Roelofs, J. Harms, R. Slot (J. Niks), M. Smelt (T. ter Braak), G. Dogger, T. Meier, L. Bove, B. Bove, R. Nijhof (M. Lensen).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube