Nieuws

Quick’20 speelt een puike pot voetbal en wint overtuigend met 4-1 van RKHVV

zondag 8 mei 2016 - 1e selectie


Een kleine 200 toeschouwers zien op deze zonnige Moederdag een leuke wedstrijd, hoewel er voor beide ploegen op zich niets meer op het spel staat. Beide teams willen het publiek nog iets van hun kwaliteiten laten zien en zeker Quick in de laatste thuiswedstrijd.

In de 3e minuut wordt een prachtig schot van Ryan Snelders  prima door de goalie van RKHVV gestopt. De eerste 100% kans is in de 5e minuut voor RKHVV, die de linksbuiten alleen voor de keeper voorlangs schiet.

Achteraf hoor je van RKHVV dat de wedstrijd een heel ander verloop had gekregen als die kans was benut. Ja zo hebben we bij Quick regelmatig achteraf  gedacht dit seizoen na weer een gemiste kans.

Quick maakte eigenlijk de hele wedstrijd het spel. In de 1e helft waren er wat schaarse uitvallen van de Huissenaren, vooral in de tweede helft werd er alleen op hun helft gevoetbald.

In de 29e minuut scoort Rens van Benthem de 1-0, nadat hij zich goed vrij speelde. Jeroen Visscher brengt Quick 2 minuten later al op 2-0. Reuven Niemeijer omspeelt bij de cornervlag met een hakbal van ongekende kwaliteit zijn tegenstander, zet laag voor en Jeroen weet wel raad met de voorzet.

In de 34e minuut bewijst de sluitpost van Quick zijn klasse door goed uit te komen en belet zo het scoren voor RKHVV.

Net voor de pauze krijgt Rens nog een 100% mogelijkheid tot scoren, de bal gaat net naast het doel.

Ook meteen na rust stormt Rens alleen op de doelman af die fraai stopt.

Quick heeft nu de ene mooie aanval na de andere en de 3-0 komt in de 57e minuut. Een prachtig opgezette aanval van achteruit via Saliba Somi, die Jeroen Visscher mooi in de diepte aanspeelt en zijn voorzet wordt keihard ingeschoten door de toegesnelde Reuven Niemeijer.

Het laatste en vierde doelpunt van Quick valt in de 73e minuut als Danny Oude Lashof zich op rechts vrij speelt en Rens in staat stelt om met een laag schot te scoren, 4-0.

Zo’n 10 minuten daarna wordt de doorgebroken Reuven onreglementair neergelegd, volgens velen een strafschop, volgens het arbitrale trio niet.

RKVV scoorde toch nog de verdiende tegentreffer 4-1 in de 86e minuut, via een mooie lob over onze keeper na een goede dieptepass.

Het arbitrale trio wiep helaas een smet op de sportieve wedstrijd. Zowel voor als na de rust had Quick een strafschop kunnen/moeten krijgen. De overtreding was binnen het strafschopgebied, de bal werd erbuiten gelegd voor een vrije trap. Ook kreeg Quick 3 gele kaarten, waarvan er 1 totaal onterecht, 1 zeer discutabel en 1 licht overdreven was. Quick had de scheidsrechter verder ook niet vaak mee bij zijn beslissingen. Iedereen mag  een mindere dag hebben , maar het arbitrale trio haalde helaas een onvoldoende in een zeer sportieve wedstrijd.

Het lijkt er nu op dat de tegenstander van Quick in de nacompetitie EHC Heuts wordt uit het uiterste zuiden van Limburg. Over 2 wedstrijden wordt dan een winnaar bekend die promoveert naar de Derde Divisie (nu Topklasse). Waarschijnlijke data 22 mei Uit en 29 mei Thuis.

Quick’20 speelt de laatste reguliere wedstrijd van dit seizoen op 2e Pinksterdag uit bij kampioen Juliana’31, dat thuis nog geen enkel punt heeft verspeeld en zeker revanche wil nemen voor de enige nederlaag van 6-0 bij Quick’20.

Voor Quick is het dan vooral zaak heel te blijven en geen schorsingen/blessures op te lopen, die gevolgen hebben voor de nacompetitie.

Wat het ook waard is, het is heel verstandig als één van onze trainers de laatste wedstrijd van waarschijnlijke tegenstander in de nacompetitie  EHC gaat bezoeken. Achteraf moet je jezelf niet willen verwijten dat er niet alles uit is gehaald om te promoveren.

Quick’20 haalde uit 13 thuiswedstrijden 29 punten. Winst 9x, gelijk 2 en verloren 2 met een doelsaldo van plus 22 met liefst 37 doelpunten voor en maar 15 tegen.

Het zou toch een ongekende en verrassende ontknoping zijn van dit seizoen als er wordt gepromoveerd naar de derde Divisie door Quick’20, dat nu zelfs is opgeklommen naar de 2e plaats in de Hoofdklasse C.

 

Foto’s door Robert Molnar

OLDENZAAL– Beluister hier een reactie van Quick’20- trainer Rene Nijhuis na afloop van Quick’20 – RKHVV

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube