Nieuws

Quick’20 E4 wint topper tegen DSVD E1

zondag 8 mei 2016 - E4


DSVD E1 – Quick’20 E4 3 – 4 (rust 2– 4)
(7 mei 2016)

Vandaag stond een heuse topper op het programma, een confrontatie tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst! DSVD E1 had nog één punt nodig om kampioen te worden en Quick’20 E4 was erop gebrand de goede reeks van de afgelopen weken voort te zetten en ook vandaag als winnaar van het veld te stappen. Dat de thuisploeg zijn kampioenswedstrijd speelde was goed te zien. Het in groten getale aanwezige publiek en de vele spandoeken om de Deurningse trots aan te moedigen maakten de entourage voor deze wedstrijd fantastisch. De zomerse omstandigheden maakten het plaatje helemaal compleet.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter ontspon zich een prachtig voetbalgevecht. Beide teams speelden uitstekend verzorgd voetbal en combineerden dat bovendien met een fantastische inzet. De supporters werden getrakteerd op mooie aanvallen, maar ook schitterende verdedigende acties van beide ploegen. Na een minuut of vijf was het de thuisploeg die de score opende na een fraaie aanval. Voor het DSVD-publiek reden om alvast aan het kampioensfeest te beginnen, maar het antwoord van Quick’20 E4 liet niet lang op zich wachten. Onze toppers zetten DSVD E1 vast op de eigen helft en voerden de druk op de Deurningse goal op. Met 2 goals binnen drie minuten boog Quick’20 E4 de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Maar DSVD E1 liet zich niet uit het veld slaan en toonde de absolute wil om kampioen te worden. Het tweede deel van de eerste helft liet daardoor een erg mooi open spelbeeld zien met mooie acties en kansen voor beide doelen. Quick’20 E4 toonde zich daarbij net iets koelbloediger in het afronden van de kansen en scoorde nog twee zeer fraai uitgespeelde doelpunten via Koen en Luuk. De thuisploeg stelde daar slechts één treffer tegenover, mede door fantastisch verdedigend werk van onze achterhoede en een zeer goed keepende Job.  Een enerverende eerste helft werd dus afgesloten met een 2-4 ruststand.

De DSVD-ers gingen met de koppies omlaag rusten, onze jongens gingen natuurlijk met een heerlijk gevoel van het veld af. Door het hoge tempo en het warme weer was een drinkpauze en even op adem komen absoluut nodig. Doelstelling voor de tweede helft was om de overwinning veilig te stellen.

Ondanks de teleurgestelde gezichten bij het einde van de eerste helft bleek DSVD de moed zeker niet te hebben opgegeven. De Deurningers zochten bij de start van de tweede helft onmiddellijk weer de aanval en profiteerden binnen drie minuten van balverlies aan de kant van Quick’20 E4 om in de omschakeling de 3-4 te scoren. Wat volgde was een zeer spannende tweede helft, waarbij beide teams alles gaven om de wedstrijd te winnen. Het werd een fysieke en mentale uitputtingsslag, waarbij het voetbal duidelijk minder was dan voor de rust. DSVD ging steeds wanhopiger op zoek naar de voor hen verlossende gelijkmaker, maar vergat daarbij te voetballen. Doordat onze jongens met het hele team verdedigend fantastisch bleven voetballen (van spits tot laatste man) kwam DSVD eigenlijk niet verder dan wat ongevaarlijke afstandsschoten. Maar omdat ook bij Quick’20 E4 voetballend het beste er vanaf was en wij zeker vijf goede kansen in de omschakeling niet goed uitspeelden bleef het zinderend spannend. Dat de scheidsrechter kennelijk een erg langzaam lopend horloge had en maar liefst 7 (!!!) minuten langer liet doorspelen droeg extra bij aan de spanning.

Helaas voor DSVD E1 en al zijn supporters viel de gelijkmaker niet en eindigde een geweldig voetbalgevecht in een 3-4 overwinning voor Quick’20 E4. Hiermee breiden onze toppers de zegereeks uit naar 6 overwinningen op rij en verstevigden wij onze 2e plek op de ranglijst. Een kampioenschap zit er helaas niet meer in, maar in onze laatste wedstrijd tegen SDC’12 E1 zullen we er alles aan doen om ook deze (enig overgebleven andere) kampioenskandidaat te verslaan. Bij winst van Quick’20 E4 op SDC’12 E1 stellen wij onze fraaie tweede plaats veilig en is DSVD E1 alsnog kampioen.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube