Nieuws

Quick’20 C6 pakt overtuigend het kampioenschap

zaterdag 7 mei 2016 - 1e selectie


KAMPIOENEN!!! In een geweldige kampioenswedstrijd hebben we Haaskbergen met 13-3 verslagen! De kers op de taart, de kroon op het werk, superlatieven komen tekort om deze fantastische overwinning te beschrijven. NAC-FC Twente op 3 mei 2010 was geweldig, maar in een kampioenswedstrijd tegen een gevreesde tegenstander met 13-3 winnen is overweldigend.
 
Statistieken
Einduitslag: 13-3
Ruststand:   8-1
Scheidsrechter: Mees Berends
Vlagger Quick: vader van Ivo
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Dirk, Pim en Thijs N.
Wissels tweede helft: Sep, Nick (in de 8e minuut, later in de 21e minuut weer gewisseld voor Joost), en Dirk (in de 21e minuut gewisseld voor Twan)
 
Verslag 1e helft
Quick was scherp en super gemotiveerd. De eerste kans was voor Nick in de 4e minuut, maar de (goede) keeper van Haaksbergen redde bekwaam. Uit de corner was het wél raak: de bal van Thijs o. W. kwam via Maarten voor de voeten van Huub die niet aarzelde en prachtig intikte: 1-0. Een belangrijk doelpunt, de toon was gezet. Bijna was het drie minuten later weer raak, maar de kansen van Nick en Thijs o. W. gingen er niet in. Daarna was het even Haaksbergen dat kwam opzetten. Dit resulteerde in twee goede kansen, maar beide keren redde Jord bekwaam en hield Quick daarmee in de wedstrijd. Daarna was het weer Quick dat druk zette. Maarten speelde de bal op de razendsnelle Twan die leep scoorde: 2-0. De grensrechter van Haaksbergen vlagde nog voor buitenspel, maar omdat de spelers op één lijn stonden liet de scheidsrechter terecht doorspelen. Een uitstekende beslissing.
Haaksbergen gaf zich nog niet gewonnen en zocht weer de aanval. In de 16e minuut scoorden zij een prachtige goal. De spits krulde de bal prima in de rechter bovenhoek buiten bereik van Jord: 2-1. Het leek even spannend te worden maar binnen één minuut was de best mogelijke reactie een feit: scoren. Twan ging goed door op rechts, gaf de bal perfect voor en Thijs o. W. gleed de bal in het doel: 3-1. Quick ging door. In de 24e minuut kregen we weer een corner, die genomen werd door Thijs o. W. De verdediging werkte de bal weg, maar deze viel voor de voeten van Maarten die met een droge knal in de linker benedenhoek scoorde: 4-1.
Toch gaf Haaksbergen niet op. In de 27e minuut leken zij te gaan scoren, maar Jord voorkwam dat met een fantastische redding. Daarna was het weer de beurt aan Quick. In de 30e minuut was het weer Twan, die niet te stoppen was vandaag, die zijn tegenstander voorbij ging en Nick bediende. Met een hard schot in de rechter bovenhoek werd het pleit min of meer beslecht: 5-1. Twee minuten later een identieke aanval over rechts waarbij Twan opnieuw Nick bediende die prachtig de 6-1 aantekende. En de Quick-trein denderde door, ondanks de hitte. Dit keer was het Benk die alleen maar met een overtreding afgestopt kon worden. Dat kostte de verdediger van Haaksbergen een gele kaart. Haaksbergen wist niet wat het overkwam. In de 34e minuut leek Thijs o. W. weer te scoren maar de verdediging kon hem nog net afstoppen. Het uitverdedigen ging echter dramatisch, Nick pakte de bal op en scoorde de 7-1. Drie goals van Nick achter elkaar binnen 4 minuten!
In de laatste minuut van de eerste helft bekroonde Twan zijn goede optreden met een prachtig doelpunt na een assist van Benk: 8-1.
Een ongekende luxe. De platte wagen werd alvast in gereedheid gebracht.
Verslag 2e helft
Ook in de tweede helft was Quick de bovenliggende partij. Net als in de eerste helft liepen de combinaties voortreffelijk, stond het elftal in alle linies goed geposteerd en was het conditieel (ondanks de warmte) de betere. Al in de 41e minuut maakte Maarten aan alle onzekerheid een einde. Hij onderschepte de bal en ging solo op het doel af. Heel koelbloedig prikte hij de bal in de korte hoek: 9-1.
Twee minuten later bewees Haaksbergen over een spits te beschikken met een geweldige traptechniek. Zijn vrije trap verdween strak in de kruising, voor Jord was daar niets aan te houden: 9-2.
Maar ook in de tweede helft waren de beste kansen voor Quick. Het schot van Thijs N. ging net naast en het schot van Thijs o. W. werd gestopt door de keeper. In de 52e minuut werden de dubbele cijfers dan toch bereikt. Thijs o. W. ging prima door op links en bediende Twan, die met een formidabel schot in de linker bovenhoek de 10-2 liet aantekenen. In de 59e werd een speler van Haaksbergen binnen de zestien gevloerd. De scheidsrechter gaf een terechte penalty. Deze werd koelbloedig door de keeper van Haaksbergen benut, dwars door het midden: 10-3. Maar Quick liet zich in deze kampioenswedstrijd niet van de wijs brengen en bleef als een ware kampioen doorspelen. In de 66e minuut had dat alweer succes. Maarten stuurde met een prachtige pass Nick weg die uiterst koelbloedig de keeper op het verkeerde been zette: 11-3. Eén minuut later volgde weer een prachtige combinatie. Nick speelde de bal op Thijs o. W. die met een subtiele beweging de bal doortikte op Huub, die met binnenkantje voet de bal in de rechter bovenhoek tikte: 12-3. In de laatste minuut speelde Quick opnieuw de verdediging van Haaksbergen aan flarden. Thijs N. ging door op rechts en passed prima op Nick, die zijn 5e doelpunt van de middag liet aantekenen: 13-3.
  
Samenvattend: een schitterende – en uiteraard verdiende – overwinning! Vooraf werd toch met enige angst uitgekeken naar deze wedstrijd. Haaksbergen had immers een goede serie neergezet en o.a. een van onze concurrenten (Victoria ’28) met 5-2 verslagen.
Al onze spelers haalden vandaag een hoog niveau, op het juiste moment gepiekt in de kampioenswedstrijd. Onze beste wedstrijd van het seizoen. Ook de scheidsrechter floot een uitstekende bestrijd, niveau Björn Kuipers.
Man van de wedstrijd: het hele elftal!  

Ten slotte speciale dank aan onze kampioenstrainers Arthur, Herman, Patrick en hulptrainer Guus. Maar liefst 2x achter elkaar hebben wij een elftal kampioen gemaakt! Een beter laatste jaar in de C is ondenkbaar.
Dank ook aan alle ouders en andere supporters voor het vlaggen, rijden, juichen en mentaal ondersteunen.
De spelers kregen na afloop – behalve de kampioensschaal – een medaille en een handdoek. Dat laatste stond symbool voor de wedstrijd van vandaag aangezien de tegenstander werd afgedroogd.
Een fantastisch einde van een fantastisch seizoen!!!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube