Nieuws

Quick’20 D1 kampioen!!!

woensdag 4 mei 2016 - D1


Quick ’20 D1 heeft zaterdag het dik verdiende kampioenschap binnen weten te halen. De Oldenzalers bekroonden hiermee een uitermate goed seizoen waarin concurrent NEO D1 lang bij bleef, maar uiteindelijk dus toch tekort kwam.
De titel werd veroverd door een 0-5 overwinning op SJO JVZ D1. De ploeg speelde als een echte kampioen en liep in een degelijke wedstrijd weg bij de tegenstander door doelpunten van Yorn van Urk, Jord oude Elferink (2x), Wes de Louw en keeper Nick Vos die scoorde uit een penalty!

De spanning is toch enigszins voelbaar wanneer de jongens elkaar in alle vroegte vinden in de kantine van Quick ’20. De heenweg is relaxed en rustig, maar zodra de kleedkamer en het veld in beeld komen, keert de spanning terug. Een bijzondere wedstrijd met een enorme beloning staat ons te wachten. De trainingsweek was ontspannen en de warming-up is redelijk tot goed op het mooie kunstgrasveld in Zuidwolde. We zijn klaar voor onze strijd richting de titel!

De wedstrijd begint, en de spanning lijkt plots verdwenen. Een sterk Quick ’20 drukt vanaf minuut 1 op de goal van SJO JVZ D1, op zoek naar een snel doelpunt. Na zes minuten spelen is er al de goal. Door geweldig doorzetten van marathonloper Wes de Louw valt de bal voor de rechter voet van de sterkspelende Yorn van Urk. Zonder aarzeling wordt de bal perfect in de linker bovenhoek geschoten. Een heerlijk doelpunt op een even zo heerlijk moment.
Zes minuten later kunnen we voorzichtig al een feestje gaan bouwen. De 0-2 van Jord oude Elferink is een frommelgoal, maar ook die telt en zo lijken de Oldenzalers definitief verlost van de spanning.
In het vervolg van de eerste helft missen we veel kansen, vergeten we uit te lopen naar 0-5, dus wordt de kleedkamer opgezocht met een 0-2 ruststand.

De tweede helft is er één van het genieten, het plezier en “de nul” willen houden. Elk doel wordt behaald. Er vallen nog drie knappe goals, waarvan de laatste zeer opvallend.
Eerst is het Jord oude Elferink die na 44 minuten spelen de bal veroverend bij de laatste vrouw van SJO JVZ, alleen op de keeper af gaat en uiterst beheerst binnen schiet. Even later is de vierde goal de bekroning op de prima wedstrijd die Stan Kamphuis van D2 speelde. Een mooie dribbel van onze prima gastspeler, het overzicht van Luca Steenbeeke en de koele afronding van Wes de Louw zorgden voor de 0-4 tussenstand.
Het slotakkoord is misschien wel het moment van de wedstrijd! Waar dit eerder deze week besproken blijkt te zijn, is er in de laatste minuut nog een verdiende penalty na een overtreding op Tom Wesseling. Keeper(!!!) Nick Vos wordt aangeroepen voor deze buitenkans. Zonder enige aarzeling wordt de penalty binnen geschoten en wat volgt is het codewoord van het seizoen; “eenheid“!!! Blije gezichten stormen op de stralende keeper af na zijn eerste goal van het seizoen. De goal die het slot akkoord van een geweldige wedstrijd is en tevens het begin van een super gaaf feestje! Wanneer iets later het laatste fluitsignaal klinkt, is de beloning een feit; QUICK ’20 D1 IS KAMPIOEN!

Een super mooi feest barst los. Tot ver na de wedstrijd is het op het veld één grote gekte. De prachtige kampioenspolo’s worden uitgedeeld, de muziek draait op volle toeren en de bidonnenkrat wordt logischerwijs geleegd op een vervolgens zeiknatte trainer. De terugreis is bijkomen van alle vreugde, de huifkar die volgt is weer één groot feest en tot slot vermaken de jongens, begeleiding en ouders zich uitstekend bij het feest waarbij het nog lang onrustig bleef in de Oldenzaalse binnenstad. Wat een bijzonder mooi kampioenschap is er vandaag binnen gehaald!

Volgende week komt als afsluiting nog Olde Veste ’54 naar Oldenzaal. Een ploeg die gewaarschuwd mag zijn voor de resterende strijdlust die in de ploeg aanwezig is. Een tweede, in de winterstop bijna heilig verklaard doel, behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Kom in grote getale en sluit samen met alle spelers, begeleiders en supporters een geweldige competitie af; zaterdag 7 mei, 12.30u, Quick ’20 D1 – Olde Veste ’54 D1!

Tot zaterdag op Sportpark Vondersweijde!

Scoreverloop
6′ – 0-1 – Yorn van Urk (Wes de Louw)
12′ – 0-2 – Jord oude Elferink
44′ – 0-3 – Jord oude Elferink
47′ – 0-4 – Wes de Louw (Luca Steenbeeke)
58′ – 0-5 – NICK VOS (penalty)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube