Nieuws

Quick’20 PROFICIAT, TOP, KLASSE, naar DERDE DIVISIE ??????

maandag 2 mei 2016 - 1e selectie


Quick’20 haalde uit bij Hollandia in Hoorn de nacompetitie, waarin het een nog onbekende tegenstander treft. In 2 duels in een uit- en thuiswedstrijd komt er een winnaar die dan promoveert naar wat nu nog Topklasse heet en vanaf komend seizoen Derde Divisie wordt.

Het is een terecht toetje op een prachtig seizoen en iets waar niemand op rekende voor aanvang van de competitie. Doelstelling was lekker bovenin meedraaien , bij de eerste 7 eindigen en bij voorkeur een periodetitel pakken. Bij de 1e 7 eindigen was gebaseerd op verkeerde informatie, want al gauw bleek dat dit geldt voor de huidige topklasse voor promotie naar de nieuwe tweede Divisie. Kampioen worden om rechtstreeks te promoveren naar de nieuwe Derde Divisie (nu nog Topklasse) of een (vervangende) periodetitel halen voor nacompetitie met kans op promotie, zo is de regeling.

In Hoorn in West-Friesland werd op de schitterende accommodatie in het Julianapark aan het Markermeer weer een degelijke pot voetbal gespeeld door Quick’20.  Met uitzondering van de eerste 5 minuten was Quick de betere ploeg en omdat de voorsprong in de tweede helft niet verder werd uitgebouwd werd het in de laatste minuten van de wedstrijd nog even moeilijk om de overwinning te halen.

Al in de 3e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong na onoplettendheid in de Quick-defensie. Vanaf dat moment had de uitploeg de regie over de wedstrijd en regelmatig werden de mooiste een-tweetjes getoond, alleen de afwerking liet te wensen over, vooral in de 2e helft. Het was niet zo dat Hollandia van de mat werd gespeeld, maar gezien de kansen had Quick ruimer kunnen winnen.

In de 16e minuut maakte Rens van Benthem de gelijkmaker door na een dieptepass van Reuven Niemeijer zijn tegenstander te omspelen en de bal in de korte hoek te schieten, 1-1. Daarna bleef Quick aandringen en de voorsprong kon niet uitblijven. Tussendoor had de linksbuiten van Hollandia nog een doelrijpe kans en bij Quick miste Rens nog een zeer goede scoringskans.

Toen iedereen dacht dat er met een gelijke stand werd gepauzeerd sloeg Dani Korkis toe en ging Quick met 1-2 de rust in. Eerst speelde hij Rens vrij en kwam de bal bij hem terug en scoorde hij eerst niet, maar de aanhouder wint en in 2e instantie viel het doelpunt wel. Dani speelde misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen.

Na de rust had Quick de beste kansen, al moest het oppassen voor gevaarlijke uitvallen van Hollandia. Topscorer Reuven had het vizier wat minder scherp staan als in andere wedstrijden, ach bewaar de doelpunten maar voor het toetje in de nacompetitie.

Wat opvalt is dat Quick in de 3e periode door blessures en schorsingen, bijna niet meer met de basiself heeft gespeeld uit de eerste 2 periodes. Des te meer valt dan op, dat behalve een kleine inzinking met 2 nederlagen op rij, de ploeg knap overeind is gebleven met meerdere spelers die normaal in het 2e elftal spelen en 5 basisspelers vervangen. O.a. Jelle Leenders en Rens OudeVeldhuis groeien mee met de rest van de ploeg en halen een prima niveau. Met wereldreiziger Kevin Winkelhuis heeft de ploeg er tijdelijk een zeer ervaren speler bij.

Nog 2 wedstrijden te gaan en daarin is het vooral zaak om heel te blijven en geen blessures en schorsingen op te lopen. Het wordt nog een hele klus voor de technische staf om het ritme erin te houden en op naar het toetje op waarschijnlijk 22 en 29 mei.

Met beide benen op de grond blijven en dan gloort er wat moois op zondag 29 mei. Niet aan het water van het Markermeer maar met het geestrijke vocht op ons sportpark Vondersweijde hopen we op wat een terechte bekroning zou zijn van een mooi seizoen.

 

Reactie van Rene Nijhuis klik hier via Totaal Sport Report

Reactie van Rens van Benthem  klik hier via Twente Sport

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube