Nieuws

Quick’20 C1 kampioen van de 2de divisie

maandag 2 mei 2016 - C1


Zaterdag 30 April kon een historische dag worden voor Quick’20 C1. Het team kon een geweldig seizoen afsluiten met het kampioenschap in de 2de divisie. Er moest 1 of 3 punt(en) gepakt worden tegen de nummer 2 van de competitie, GVAV Rapiditas. Voor de wedstrijd was het verschil 3 punten in het voordeel van Quick’20 C1 en GVAV speelde haar laatste wedstrijd terwijl Quick’20 C1 volgende week nog moet aantreden tegen vv Emmen. Maar hoe mooi zou het zijn om thuis kampioen te worden tegen de directe concurrent? Toen ik bij Quick’20 kwam zag ik het grote spandoek op het hoofdveld hangen van de spelers en dat was geweldig mooi om te zien. Stef had dit geweldig geregeld. De spanning was goed voelbaar bij de jongens en dat was ook erg logisch, ook bij de begeleiding was de spanning goed voelbaar.

De wedstrijd begon een kwartiertje later omdat de aangewezen scheidsrechter niet op kwam opdagen. Hij werd vervangen door een scheidsrechter uit Hengelo en het was mooi dat hij zo snel kon komen. Uiteindelijk begonnen we 15 minuten later aan de wedstrijd en de wedstrijd begon gespannen. Het massaal aanwezige publiek zag een voorzet van Joost geschampt worden door Aaron en de bal ging ruim naast. Na 15 minuten spelen kwam Sam alleen voor de keeper, hij passeerde de keeper en kwam in een lastige hoek terecht, zijn schot ging voorlangs. Na 20 minuten kreeg hun spits de bal in de 16 meter en hij draaide weg en scoorde de 0-1. Eigenlijk de eerste de beste kans van GVAV werd meteen benut. Daarna een fase waarin we niet veel creëerde. Tot 1 minuut voor rust, Aaron kreeg de bal en liep de 16 in, hij kreeg een tik van de verdediger en het was wachten op het fluitje van de scheids…. En die kwam en we kregen een penalty. Jesse had nog niet gemist dit seizoen en hoe hij de bal nu in de kruising schoot was van ongekende klasse, op zo’n moment zo koel blijven en de rust te bewaren is enorm knap, ruststand: 1-1.

In de rust hebben we aangegeven dat we ons niet moeten laten afleiden en dat we niet op de provocaties in moeten gaan van de tegenstander. We zitten goed in de wedstrijd en GVAV moest winnen van ons. Hard blijven werken en positief blijven.

De tweede helft begon GVAV erg goed. We stonden onder druk zonder echt grote kansen weg te geven. De eerste 15 minuten waren ze voetballend beter. Maar met veel inzet en karakter bleven we overeind. Toen 15 minuten voor tijd Sam werd vastgehouden en de goed leidende scheidsrechter een vrije trap aan ons gaf op 20 meter van de goal gingen we er goed voor zitten. Jesse eiste de bal op en schoot de bal over de muur in de linker hoek. Wederom een geweldige goal van Jesse en hij onderscheidde zich in deze wedstrijd. De ontlading was enorm, GVAV moest nu 2 keer scoren! Dit kon niet meer misgaan. De wedstrijd kabbelde daarna voort en het was wachten op het eindsignaal. Die kwam er na een aantal minuten blessuretijd en het feest kon beginnen. Theo knalde het eerste confetti kanon de lucht in en wat daarna gebeurde op het veld was puur genieten. Spelers en begeleiding vielen elkaar in de armen en het seizoen was compleet. KAMPIOEN.

Na de wedstrijd kregen we allemaal een shirt met alle foto’s van de spelers erop en ging het feest eerst verder in de kleedkamer. Nadien zijn we de kantine in gegaan waar de ouders van de spelers ons op stonden te wachten. Het was een geweldige ontvangst. De ouders die ons het hele seizoen gesteund hadden waren zelf ook een beetje kampioen. De zenuwen waren weg en er kon gefeest worden. We gingen in Oldenzaal nog naar Snooker en Pool centrum en vervolgens wat eten bij Markant. Ook waren de ouders bij Markant voor een hapje en drankje. Martin Ankone kwam nog een optreden doen en liet de spelers/ouders optreden. Dit zorgde voor geweldige taferelen en er zijn een aantal ouders ontdekt door hun geweldige zangtalent. Ook Gerard Rake zorgde voor een mooie sfeer door de jongens ‘HET QUICKLIED’ uit volle borst te laten meezingen. Martin, ouders en Gerard bedankt voor dit vocale geweld. Alles bij elkaar een topdag en een topseizoen. We moeten volgende week nog spelen en we willen ook deze wedstrijd graag winnen.

Man of the match: Jesse

Scoreverloop:

20’ 0-1, 35’ Jesse (Aaron) 1-1, 55’ Jesse (Sam) 2-1

foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube