Nieuws

Voorbeschouwing Hollandia-Quick’20

zaterdag 30 april 2016 - 1e selectie


Quick’20 speelt zondag uit tegen HVV Hollandia uit Hoorn, gelegen ter hoogte van Alkmaar in Noord-Holland en de accommodatie ligt direct aan het Markermeer.

HVV Hollandia is opgericht op 1 september 1998 en speelt sinds 1991 in de zondag Hoofdklasse A, met een onderbreking in het seizoen 2004/05. Hollandia werd hierin 3 keer  kampioen in 2000, 2002 en 2008. In het laatste jaar werd de club ook algeheel zondagkampioen na wedstrijden tegen Achilles’29 en SV Deurne. De strijd om het algemeen amateurkampioenschap werd toen verloren van FC Lisse.

 

Dat de club een rijke historie heeft qua successen blijkt uit de 3 titels in de Hoofdklasse, maar ook uit het feit dat de club het 3 seizoenen heeft volgehouden in de Topklasse sinds de invoering daarvan in het seizoen 2010/2011 en dat er daarna sinds 2013/2014 weer in de Hoofdklasse wordt gespeeld.

Ter vergelijking; Quick’20 heeft 1 titel behaald in de Hoofdklasse en de eerste 2 jaren sinds het bestaan in de Topklasse gespeeld en nu al weer 4 jaren in de Hoofdklasse.

 

Voor aanvang van het lopende seizoen was Hollandia voor veel clubs één van de titelfavorieten. Waarom? Het antwoord is niet duidelijk te geven, maar het feit dat de club wisselde van Hoofklasse A (West) naar C (Noord en Oost) gaf reden tot nadenken.

Dacht de club in C zo een gooi te kunnen doen naar de titel, wat in A moeilijker kan zijn of waren er andere redenen?

Zondag wordt het antwoord vast nog een keer gegeven door het bestuur van Hollandia.

 

Voetballend liet Hollandia bij Quick zien tot veel in staat te zijn. Quick won wel verdiend in de openingswedstrijd van dit seizoen, maar Hollandia wou voetballen en na een rode kaart gaf het de moed op.

 

Hollandia had evenals Quick een uitstekende 1e periode met 17 om 18 punten. In de 2e periode haalde de club minder punten: 12 om 18.

In de huidige, 3e en laatste periode haalde Hollandia maar 1 punt uit 6 duels, tegen Quick 12.

Hollandia is nog niet veilig voor klassebehoud. Evenals Dieze West haalde het 30 punten, 3 voor op Alverna en 4 op Rohda R, dat 11e staat en de plaatsen 11 en 12 spelen een lange nacompetitie.

 

Quick kan dus weer de mouwen opstropen, want Hollandia speelt nog steeds goed en verloor afgelopen zondag ongelukkig van koploper Juliana’31 met 2-0. De 1-0 viel na een benutte strafschop, voor wat door de Julianasupporters een “Makkelietje” werd genoemd.

 

Dit keer gaan we niet teveel woorden aan Quick vuil maken, want de zenuwen gaan toch langzaam onbewust een rol spelen nu de 3e plaats en daarmee 2 nacompetitiewedstrijden heel dichtbij komen. Rust bewaren rond het team voor spelers, begeleiding en supporters is het beste advies en laat de benen zondag maar spreken.

 

De laatste 3 wedstrijden werden gewonnen van de onderste 4 van de ranglijst en juist die wedstrijden horen ook te worden gewonnen. Dan wordt Kwaliteit getoond.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube