Nieuws

Quick ’20 zat 1 verplettert Kloosterhaar: 8 – 1.

zaterdag 30 april 2016 - Senioren


De eerste van drie ‘finales’ heeft de ploeg van Peter Nuchelmans met succes afgesloten. Tegen Kloosterhaar, dat een goede fase achter de rug had en dat met Voorwaarts in een strijd verwikkeld was om de derde periodetitel, liep de ploeg naar een 8 – 1 overwinning. Nu lijkt het uit de cijfers dat er sprake was van een gemakkelijke overwinning, maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit. De gasten uit Kloosterhaar lieten de Oldenzalers komen en probeerden met venijnige uitvallen voor gevaar voor het Oldenzaalse doel te zorgen. En doelman Laurens Ensink moest zeer attent zijn om zijn doel schoon te houden. Met name bij standaardsituaties was het uitkijken geblazen, omdat dan de Kloosterhaarse luchtmacht mee naar voren kwam, waarbij vooral Erik Drenthen in de gaten moest worden gehouden. Maar het zat de Oldenzalers mee, want in de 12de minuut reeds kwamen zij op voorsprong na een uitstekend passje van Jurriën Mulder op Mark Leijdekkers, die zowaar – een primeur – met zijn hoofd de bal in de verste hoek achter doelman Kevin op de Haar deed belanden. Hierna golfde het spel heen en weer. De thuisploeg kreeg een tegenslagje te verwerken, toen in de 25ste minuut bleek dat Mats Winkelhuis door knieproblemen niet verder kon. Hij werd uitstekend vervangen door Tim Hellegers. In de 27ste minuut viel de misschien wel grootste kans voor de bezoekers te noteren. Erik Drenthen kopte vrijstaand uit een corner op het Oldenzaalse doel, maar daar was die verduivelde Ensink weer. Aan de andere kant viel een verwoestend schot van Florian Boitelle te noteren en een geweldige volley van Tim Hellegers, maar beide schoten waren net iets te hoog. Doelman Op de Haar moest vervolgens redding brengen op een pegel van Boitelle uit een vrije trap van Jurriën Mulder. Maar net voor rust kwam de thuisploeg op 2 – 0. Bij een uitbraak met Florian Boitelle en Tim Kempers, waarbij de laatste de bal in het Kloosterhaarse doel mocht deponeren. Volgens de voetbalwetten een uiterst gunstig moment natuurlijk.

Kort nadat de prima fluitende scheidsrechter Jansen de tweede helft op gang had gefloten, verkregen de Oldenzalers een hoekschop. Uit deze corner van Florian Boitelle wist Rob Teders de 3 – 0 op het scorebord te koppen. Een kleine tien minuten later zorgde dezelfde Rob Teders voor de 4 – 0 na een passje van Tim Kempers. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. In de 17de minuut kon Erik Drenthen uit een vrije trap de eer reddende treffer noteren: 4 – 1. Even was er nu een fase in de wedstrijd, waarin de thuisploeg de controle enigszins kwijt leek. Mick Engelbertink, inmiddels in het veld voor Jesper Winkelhuis, liep in deze fase tegen een gele kaart op, toen ingrijpen bij een tegenaanval dringend gewenst was. In deze fase was Kloosterhaar wellicht dichterbij de 4 – 2 dan de thuisploeg bij 5 – 1. Vooral van de vooruitgeshoven pion Drenthen ging het gevaar uit. Maar deze fase duurde niet langer dan een minuut of tien, want in de 28ste minuut tekende Tim Kempers –  zij het wat gelukkig – zijn tweede treffer van de dag aan; zijn schot van de rand van de zestien werd van richting veranderd en werd daardoor voor doelman Op de Haar onhoudbaar. Nu ging Kloosterhaar min of meer va banque spelen en gaf daarbij zoveel ruimte achter de verdediging weg, dat de Oldenzalers naar hartenlust konden aanvallen. Na een wegens buitenspel afgekeurde goal van Boitelle, maakt hij er in de 34ste  minuut 6 – 1 van. In de 35ste minuut een opmerkelijk moment: na lang blessureleed maakte Sean Mc Donald zijn rentree, hij verving Tim Hellegers. Een minuut later de derde goal van Kempers op aangeven van Boitelle. In de 41ste minuut zorgde Milan Braam voor het slotakkoord. Uit een door Jurriën Mulder snel genomen vrije trap op de rand van het penaltygebied verraste Braam de Kloosterhaarse goalie met een streep in de korte hoek. Al met al dus een meer dan verdiende overwinning van de thuisploeg, die nu nog slechts twee ‘finales’ te wachten staan. Aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Voorwaarts uit Westerhaar, aanvang 14.30u. Komt allen de koploper naar een overwinning schreeuwen!

 

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, M. Braam, J. Winkelhuis (M. Engelbertink), R. Teders, M. Winkelhuis (T. Hellegers (S. Mc Donald)), M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis, N. Čolo, F. Boitelle.

Kloosterhaar: K. op de Haar, T. Boshove, R. Jurgens, D. Jurgens, J. Wind, M. Kelder, E. Drenthen, M. Boshove (W. Willems), S. Prijs, S. Ravenhorst (N. van de Wijngaart), I. Nijboer.

 

 

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube