Nieuws

Quick’20 schept heel veel kansen en wint zeer verdiend met magere score van 3-1

maandag 25 april 2016 - 1e selectie


Quick’20 was de hele wedstrijd heer en meester, alleen in de 3e minuut had Alcides een kans, terwijl Quick al in de 1e minuut een kleine kans miste. Quick begon goed aan de wedstrijd en in de 8e minuut gaf Ryan een prachtige dieptepass op Rens die in scoringspositie de bal voorlangs schoot. In de 15 minuut vuurde Kevin van 16 meter een keihard  schot af, die door de goede keeper van Alcides over het doel werd getikt. De 2 “Renzen” hadden via een mooie combinatie Kevin in stelling gebracht.

In de 16e minuut scoorde Reuven Niemeijer fraai de 0-1. Van de 20e tot de 30e minuut veranderde het groene kunstgras in een wit en glad tapijt door een zware hagel- en sneeuwbui, die ook in de tweede helft nog een keer kort terugkwam.

In de 30e minuut kreeg Quick’20 in één minuut 2 niet te missen kansen, waardoor de ruststand al 0-3 had moeten zijn in plaats van de 0-1 die na 45 minuten op het scorebord stond. Reuven miste alleen voor de keeper en daarna miste hij nog eenzelfde mogelijkheid en in de rebound schoot Rens van Benthem  de bal tegen de paal.

Na rust was nog niet iedereen op de plek toen Alcides uit het niets meteen de gelijkmaker maakte 1-1. Je zag de Quick-supporters al denken: “we gaan toch niet weer met mooi voetbal en veel kansen de wedstrijd uit handen geven”. Gelukkig gebeurde dat niet en ging Quick op weg naar 3 punten. In de 61e minuut zette Dani de bal mooi voor en kwam ineens Reuven van achter de Meppeler defensie tevoorschijn en tikte de bal in het doel, 1-2. Quick kwam toen iets onder druk, maar Alcides werd niet echt gevaarlijk en Quick ging rustig op zoek naar een derde treffer. Die viel in de 80e minuut. Uitblinker Kevin Winkelhuis, die voor het eerst weer een hele wedstrijd speelde, bekroonde een fraaie solo met een mooie schuiver in het doel, 1-3.

Vlak voor tijd vielen Job Hooge Venterink en Stef Kosters nog in, waarbij het voor Stef zijn debuut was in het 1e elftal.

Door deze overwinning in Meppel lijkt Quick’20 hard op weg om de vervangende 1e periodetitel te winnen en dan 2 wedstrijden in de nacompetitie te spelen om 1 plek in de Topklasse. Deze wordt dan overgenomen van vermoedelijk kampioen Juliana’31. Quick’20 heeft in feite nog één puntje nodig om voor te blijven op Silvolde. De Bataven zal zoals het er nu uitziet nl. de 3e periodetitel winnen.

Zou een mooie beloning zijn op een goed seizoen, waarop niemand had gerekend voor het begin van de competitie.

Wel is het van belang dat er niet veel gele kaarten meer bijkomen, omdat anders 1 of meer spelers wedstrijden van de nacompetitie gaan missen.

De technische staf zal er vast goed over nadenken hoe daarmee moet worden omgegaan  in de opstelling van de basiself in de laatste 3 wedstrijden. Met het oog op de nacompetitie is het anderzijds tevens van belang dat je die ingaat met een elftal dat goed op elkaar is ingespeeld en niet onnodig wisselt van samenstelling in de komende 3 wedstrijden.

Reactie Rene Nijhuis op Alcides – Quick’20 door Leo Slamp

Foto’s door Robert Molnar

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube