Nieuws

Quick’20 C6 speelt na de moeizame overwinning op Eilermark C1 op 7 mei thuis om het kampioenschap

maandag 25 april 2016 - C6


Een zwaarbevochten maar verdiende overwinning! Het was bloedstollend. Dit keer gelukkig een goede scheidsrechter maar een grensrechter van Eilermark die óf niet kan vlaggen óf bewust elke aanval van Quick afvlagde voor buitenspel. Met nog één wedstrijd te spelen hebben we alles in eigen hand.
 
Statistieken
Einduitslag: 2-3
Ruststand:   1-1
Scheidsrechter: Lennart ten Brinke
Vlagger Quick: vader van Nick
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Dirk, Huub en Pim
Wissels tweede helft: Dirk, Thijs N. en Twan
 
Verslag 1e helft
Quick speelde nerveus, het leek of de spanning er in was geslopen. Eilermark speelde agressief zonder zelf goed te voetballen. Toch waren de eerste kansen voor ons. In de 4e minuut werd een schot van Thijs N. – na een pass van Thijs o. W. – van de lijn gehaald en zes minuten later was Twan net te laat op de pass van Nick. En ineens was daar de achterstand; een afstandsschot van Eilermark vloog over Jord heen de goal in: 1-0. Weer zes minuten later opnieuw een gevaarlijk moment na een vrije trap van Eilermark. In de 20e minuut volgde een prachtige aanval van Quick. Nick speelde zich goed vrij en speelde een heerlijke bal op links op Thijs o. W. Hij ging zijn man voorbij en schoot schitterend a la Arjen Robben in: 1-1. Drie minuten later een bijna identieke situatie. Thijs o. W. leek weer te gaan scoren – na een pass van Maarten – maar zijn bal werd met een ultieme sliding nog net van de lijn gehaald. Het slotwoord in de eerste helft was voor Eilermark maar Jord redde prima. 
Verslag 2e helft
De tweede helft was bloedstollend! De eerste grote kans was voor Eilermark. Een hoge bal ging over Jord heen maar gelukkig voor ons belandde de bal op de lat. In de 44e minuut kregen wij de eerste grote kans via Nick maar de bal ging er niet in. Tot twee minuten later; Thijs o. W. speelde de bal uit een ingooi naar Nick, die goed wegdraaide en hard uithaalde. Zijn schuiver belandde buiten bereik van de keeper in de linker benedenhoek: 1-2. Een belangrijke goal welke deed denken aan Dennis Bergkamp! Hierna hadden we de wedstrijd in handen en wonnen ook bijna alle duels. In de 53e minuut soleerde Benk door de verdediging van Eilermark en werd binnen de zestien gevloerd: penalty. Deze werd uiterst koelbloedig door Huub in de rechterhoek ingeschoten: 1-3. Op dat moment zaten we op rozen, ook al gaf Eilermark nog niet op. Een prachtig schot van Eilermark in de 57e minuut werd uitstekend door Jord gestopt, hij moest daarvoor gestrekt naar de hoek. Een minuut later ging een vrije trap van Maarten maar net over. In de 60e minuut pompte Eilermark de bal maar weer eens in de zestien en na een ongelukkige handsbal van Quick ging de bal op de stip. De penalty werd door Eilermark benut: 2-3. Het werd toch weer billenknijpen de laatste tien minuten. Twee minuten voor tijd konden we de beslissing forceren na een prachtige pass op Nick, maar voor de zoveelste keer ten onrechte werd Nick buitenspel gevlagd. Nick was hierover zo gefrustreerd dat hij de gele kaart kreeg en de resterende twee minuten vanaf de kant moest toekijken. We kwamen echter niet meer in gevaar en trokken de overwinning over de streep. 
  
Samenvattend: een uiterst belangrijke – maar verdiende – overwinning! We hebben alles in eigen hand. Als we de laatste wedstrijd winnen zijn we kampioen. 
Volgende (en laatste) wedstrijd: zaterdag 7 mei thuis tegen Haaksbergen C1G. Aanvang: 11.15 uur.
Man van de wedstrijd: Nick. 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube