Nieuws

Quick’20 E4 vervolgt zegereeks tegen RSC E1

zaterdag 23 april 2016 - E4


Quick’20 E4 – RSC E1  6 – 1 (rust 3– 0)

Deze week hebben we ons voorbereid op de wedstrijd tegen RSC E1 met een oefenwedstrijd tegen ATC’65 F1 (5-1 winst) en een training onder zomerse weersomstandigheden. De jongens waren klaar voor de wedstrijd tegen RSC E1. Een overwinning zou ons op koers houden voor een topklassering en wie weet was zelfs het kampioenschap nog mogelijk. RSC E1 schatten we in als een lastige tegenstander, die veel wedstrijden met kleine cijfers verliest en erg weinig goals tegen krijgt. We missen vandaag keeper Job Bult en aanvaller Mick Zurhorst. Zij worden vervangen door keeper Jip Davina (E12) en Julian Arends (E3).

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor RSC E1. De gasten uit Rossum verrasten ons door erg veel druk naar voren te geven en ons vast te zetten op onze eigen helft. Het spelletje dat wij normaal gesproken zelf vanaf de eerste minuut willen spelen werd dus nu door de tegenstander gespeeld. Deze tactiek bezorgde ons veel problemen. De opbouw van achteruit lukte heel moeizaam en onze aanvallers waren onbereikbaar. De druk van RSC E1 zorgde bovendien voor een serie behoorlijke kansen voor de bezoekers, die gelukkig allemaal werden gemist of onschadelijk werden gemaakt door Jip. Na een kwartier mochten we blij zijn met een 0-0 stand en vanaf dat moment wisten we ons aan de Rossumse druk te ontworstelen. Met een aantal goed opgezette aanvallen over de rechterkant wisten ook wij gevaarlijk te worden en RSC E1 terug te dringen. Goed werk van de keeper en verdedigers van RSC E1 voorkwamen in eerste instantie nog  doelpunten van Quick’20 E4, maar in de laatste fase van de eerste helft maakten onze jongens toch het verschil. In een periode van 6 minuten wisten we via Julian en Koen (2x) de ruststand op 3-0 te zetten.

Na een mooie en intensieve eerste helft tussen twee gelijkwaardige teams stonden we er dus goed voor, maar de voorsprong was op basis van het spelbeeld geflatteerd. Gezien de prima tegenstand van RSC E1 was de wedstrijd zeker nog niet beslist.

In de tweede helft bleek dat RSC E1 toch een mentale tik had gekregen en het bovendien conditioneel lastig kreeg , omdat ze zonder wissels speelden. Het veld werd langer en Quick’20 E4 kreeg wat meer ruimte om via goed combinatiespel en mooie lange ballen de nodige gevaarlijke aanvallen op te zetten. Onze spelers lieten meer rust aan de bal zien en maakten goed gebruik van de zijkanten om het veld goed breed te houden. Dit leverde een behoorlijk aantal kansen op, waarbij we bovendien de boel achterin goed dicht hielden. De score liep uiteindelijk op naar een 6-1 overwinning, waarbij onze laatste goal het vermelden zeker waard is. Een diepe bal van Ruben van achteruit op Koen (rechtsvoor) werd door Koen in één beweging precies op maat voorgegeven op Luuk. Luuk schoot de bal vervolgens ineens op een technisch perfecte wijze vlak langs de paal binnen. Werkelijk een plaatje van een doelpunt en een zeer fraaie afsluiting van een mooie wedstrijd.

De vijfde competitiezege op rij na wederom een prima teamprestatie, met speciale dank aan de gastspelers Jip en Julian. Door een gelijkspel van concurrent SDC’12 E1 stijgen we naar een uitstekende tweede plaats op de ranglijst. Domper(tje) op de vreugde: koploper (en onze volgende tegenstander) DSVD E1 heeft met 1-0 gewonnen en is door Quick’20 E4 helaas niet meer te achterhalen….

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube