Nieuws

Quick ’20 zat 1 koploper na moeizame zege op RKSV

zaterdag 23 april 2016 - Senioren


Afgelopen zaterdag is Quick ’20 zat 1 koploper geworden in de 3e klasse D door zelf uiterst moeizaam te winnen bij RKSV en door een geweldige misstap van concurrent DZSV bij Voorwaarts V (4 – 0).

De Oldenzalers zagen erg op tegen de altijd lastige uitwedstrijd in Rijssen tegen RKSV, niet omdat de kracht van de tegenstander hen verontrustte – de thuiswedstrijd waren zij immers kansloos van de mat gespeeld – , maar meer de combinatie van een slecht speelveld en de strijdlust die de tegen degradatie strijdende opponent ongetwijfeld op de mat zou leggen. De nederlaag van DZSV tegen datzelfde RKSV was een extra waarschuwing.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat spelhervattingen het meest kans boden op een doelpunt, immers goed combinatiespel was op het inderdaad matige, want zeer hobbelige grasmat. Bovendien bood de tegenstander beter tegenspel dan verwacht. Details zouden deze wedstrijd in het voordeel van óf RKSV óf Quick ’20 doen kantelen. Zo’n detail, was de vakkundigheid van de Oldenzaalse doelman Laurens Ensink. In de eerste helft, waarin weinig kansen genoteerd konden worden, moest Ensink tot twee maal toe RKSV van een voorsprong afhouden. Zo kwam Gerald ten Hove in een kansrijke schietpositie, maar zijn schot was te slap en bovendien was Ensink paraat. Quick ’20 zat 1 werd slechts een enkel maal gevaarlijk, namelijk bij vrije schoppen van Jurriën Mulder, waarbij van Jesper Winkelhuis het meest gevaar uitging. De twee buitenspelers hadden teveel hinder van het veld om via een mooie passeerbeweging gevaar te kunnen stichten. In de slotminuut van de eerste helft was Anton Acis nog dichtbij de openingstreffer, maar zijn harde schot werd nog net door Laurens Ensink onder de lat vandaan getikt. Een brilstand bij rust, terwijl in Westerhaar de wedstrijd voor de Oldenzalers een gelukkige wending had gekregen, doordat de thuisploeg DZSV op achterstand had gezet. In de tweede helft moest dan ook geoogst worden, immers een gelijkspel zou de kloof met DZSV niet dichten.

Het spelbeeld bleef hetzelfde als in de eerste helft, veel balbezit voor de bezoekers, maar zonder gevaar, terwijl de thuisploeg vooral via de bedrijvige Anton Acis venijnige speldenprikken uitdeelde. In de 17de minuut kreeg de thuisploeg een grote kans, maar die werd ongedaan gemaakt door, u raadt het al, Laurens Ensink. Kort daarna nog een kans voor RKSV na gepruts in de verdediging, andermaal redt Laurens Ensink. Ook de vrije schop van John Loohuis in de 28ste minuut moest door Ensink onschadelijk gemaakt worden. De tijd begint te dringen, en tot een goed uitgespeelde aanval van de bezoekers komt het niet. Tot de 30ste minuut, toen Florian Boitelle eindelijk via links doorkwam en een prima voorzet afleverde, maar Tim Kempers had duidelijk zijn dag niet en kegelde de bal hoog over het bijna lege doel. Luttele minuten later moest Ensink weer optreden bij een vrije schop van RKSV. En dan gebeurt, wat niemand eigenlijk meer verwacht had. Een diepe bal op Rob Teders, een domme charge van Ruud Slagman op Teders … in het penaltygebied. De prima leidende scheidsrechter Kok uit Zutphen kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Jurriën Mulder achter de bal, zenuwen – want Mulder had eerder in het seizoen een belangrijke pingel gemist – maar tot opluchting van de gehele Oldenzaalse aanhang liet hij doelman Patriz Loohuis kansloos: 0 – 1 en virtueel koploper! Bij de thuisploeg knakte op dat moment iets en alsof het nog niet zuur genoeg voor hen was, volgde al snel de 0 – 2. Een curieus doelpunt: uit een corner van Florian Boitelle werd de bal een stuk of drie keer door RKSV-spelers geraakt alvorens ie in het doel verdween. Nu konden de Oldenzalers vrijuit voetballen, waartoe zij ook de ruimte kregen. De voorwaartsen wisten dat nog te bekronen met een fraai doelpunt. Tim Kempers gaf – klasse! – in kansrijke positie de bal toch af aan de nog beter geposteerde Boitelle, die wat gelukkig de back uitkapte en uiterst koel inschoot: 0 -3. Al met al wel een zeer fortuinlijke en geflatteerde overwinning, en daarbovenop het bericht van de 4 – 0 nederlaag van DZSV, waardoor de mannen van ‘Meistermacher’ Nuchelmans ineens in poleposition staan voor de titel. Nog drie ‘finales’ te gaan, om te beginnen 30 april thuis tegen Kloosterhaar. Komt allen de ploeg aanmoedigen op sportpark Vondersweide!

 

Opstellingen:

RKSV: P. Loohuis, R. Slagman, B. de Wilde (A. Brinkman), J. Acis, G. ten Hove, J. Loohuis, A. Kwintenberg (D. Loohuis), M. Troost (J. Siemerink), W. Oosthoek, L. Mensink, A. Acis.

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers (B. Brummelhuis), M. Braam, J. Winkelhuis, R. Teders, M. Winkelhuis, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, N. Čolo (M. Engelbertink), F. Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube