Nieuws

Onterechte nederlaag voor Quick’20 C6 uit bij Victoria’28 C2

zaterdag 23 april 2016 - C6


Een dramatisch verlies! Mede dankzij de scheidsrechter, vandaag een thuisfluiter pur sang. Dit verlies kan Quick het kampioenschap kosten. Geluk bij een ongeluk: ATC ’65 heeft verloren dus we hebben alles nog in eigen hand.
 
Statistieken
Einduitslag: 3-2
Ruststand:   2-1
Scheidsrechter: H. Ahmadi
Vlagger Quick: vader van Joost
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Dirk, Nick en Noah
Wissels tweede helft: Dirk,  Joost en Thijs N.
 
Verslag 1e helft
Victoria ’28 was de bovenliggende partij zonder echt heel gevaarlijk te worden. Helaas zetten wij daar niet zo veel tegenover, wat tevens de verdienste was van Victoria dat georganiseerd verdedigde. Toch kregen wij de eerste grote kans via Pim maar de keepster pakte de bal. Bovendien was het lastig voetballen als bijna alles in het voordeel van Victoria wordt gefloten. Had deze scheidsrechter zich laten inspireren door Makkelie? In de 19e minuut was er in de zestien licht contact met een speler van Victoria die makkelijk ging liggen; de scheidsrechter legde de bal op de stip. De penalty werd koelbloedig door Victoria benut: 1-0. Twee minuten later ging een afstandsschot van Maarten net over. De voorbeslissing viel een minuut later. Jord werd in zijn eigen doelgebied onderuit geduwd maar de scheidsrechter floot niet. De bal ging er via de lat in: 2-0. In de 24e minuut kregen we zowaar een vrije trap (pluim voor de scheidsrechter!). Deze werd genomen door Benk en vloog zomaar in de rechterbovenhoek: 2-1. Een belangrijk doelpunt want daardoor kregen we weer hoop. Want vrijwel al onze acties werden door de scheidsrechter afgeblazen tot aan een ingooi toe, terwijl hij dat bij de thuisploeg consequent naliet. Om moedeloos van te worden.
De eerlijkheid gebiedt echter wel te zeggen dat Quick de eerste helft te weinig kansen afdwong en Victoria niet onverdienstelijk speelde.
Verslag 2e helft
De tweede helft was er veel inzet van onze kant. We wilden hoe dan ook een goed resultaat neerzetten. Maar weer zat de scheidsrechter niet mee: een aangeschoten handsbal van Sep in de 37e minuut werd bestraft met een vrije trap. Door onoplettendheid van onze kant kon Victoria zomaar de 3-1 maken. Toch gaven we niet op. En met de wind mee kregen we ook meer kansen met schoten van Ivo (op de keepster), Nick (over), Twan (over) en Benk (over). Ondanks alle scheidsrechterlijke dwalingen, hetgeen coach Arthur wegens aanmerkingen op de leiding in de 51e minuut een gele kaart kostte, bleven we knokken. In de 56e minuut kregen we loon naar werken. Thijs o. W. gooide snel en hard in op Benk die niet aarzelde en hard uithaalde. De bal vloog heerlijk in de linkerhoek: 3-2. Er was nog bijna een kwartier om de wedstrijd om te draaien. Quick nam meer risico hetgeen uiteraard gevaarlijke counters van Victoria tot gevolg had. Maar zij faalden in de afwerking dus bleef er hoop. In de laatste vijf minuten kregen we nog drie goede mogelijkheden op de gelijkmaker via Nick (na een vrije trap van Maarten), Ivo (net te laat na een corner), Benk en Huub (schoten net over). 
Samenvattend: een onnodige nederlaag met een te grote negatieve invloed van de scheidsrechter. Maar omdat ATC ’65 verrassend met 6-0 van BWO verloor, leven we nog en hebben het in eigen hand. We staan twee punten voor op BWO en Victoria en drie op ATC ’65. Het belooft dus een spannend slot te worden!  
Volgende wedstrijd: aanstaande maandag, uit tegen Eilermark C1. Aanvang 19.00.
Man van de wedstrijd: Benk. 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube