Nieuws

Voorbeschouwing Alcides – Quick’20

vrijdag 22 april 2016 - 1e selectie


Quick’20 speelt zondag uit tegen Alcides, de oudste voetbalclub uit Meppel, opgericht in 1907.

Quick’20 leed thuis tegen Alcides op 13 december 2015 de 2e achtereenvolgende nederlaag en de 1e op eigen veld. Natuurlijk een domper op de hooggespannen verwachtingen voor die wedstrijd, maar het jaar 2015 werd goed afgesloten met een overwinning uit bij Rohda R.

 

Alcides speelt sinds 1 juni 2008 onafgebroken in de Hoofdklasse en in 2012 en 2013 werd zelfs gestreden in de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse.

Dit seizoen ziet het er niet goed uit en staat de ploeg op de 14e en laatste plaats van de ranglijst.

Voor de tegenstander van vandaag zal het toch een uitdaging zijn om voor een stunt te zorgen en voor de 2e keer van Quick’20 te winnen.

 

De statistieken wijzen echter volledig in het nadeel van Alcides. Na de overwinning bij Quick kwam het puntentotaal op 10 punten met 13 gespeelde wedstrijden.

De daaropvolgende 9 wedstrijden heeft de 2e Hoofdklasser uit Meppel geen punten meer gehaald en de ploeg staat nu met 10 uit 13 troosteloos onderaan.

Ook wel interessant:

Quick’20 heeft 45 punten uit 22 en een doelsaldo van plus 34 met 57 doelpunten voor

en 23 tegen.

Alcides    heeft 10 punten uit 22 en een doelsaldo van min 35 met 24 doelpunten voor

en 59 tegen.

 

Statistieken zeggen niet alles, wel is het zo dat qua voetballend vermogen Quick in staat moet zijn om deze wedstrijd te winnen en 3 punten mee naar Oldenzaal te nemen. Uiteraard wordt het een zware strijd tegen een ploeg die rechtstreekse degradatie angstig dichtbij ziet komen met 7 punten achterstand op nr. 12 Achilles 1894. Als het team 2 ploegen onder zich weet te houden na de laatste wedstrijd dan is het maximaal haalbare de nacompetitie met Eersteklassers en langs die weg is het een zware klus om in de Hoofdklasse te blijven. Alcides zal er alles aan doen de laatste strohalm te pakken.

 

Quick’20 heeft vast geleerd van de verloren thuiswedstrijd en van de reeks die daarna volgde. Het elftal kan een prachtige pot voetballen, maar alles moet meezitten. Zondag a.s. ontbreken er 3 basisspelers wegens schorsingen en niet alle basisspelers voetballen de laatste tijd constant goed. Quick heeft het nog steeds in eigen hand de 3e plaats te houden met recht op nacompetitie voor promotie naar de Topklasse.

Door als één team te spelen en vol de strijd aan te gaan zal Quick’20 zondag gehoor geven aan de slogan van onze club:

“Quick’20 door passie tot veel in staat”.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube