Nieuws

Quick ’20 D1 wint in matige wedstrijd

woensdag 20 april 2016 - D1


In een bijzonder matige wedstrijd is Quick ’20 D1 er toch in geslaagd een grote stap te zetten richting het kampioenschap. Ondanks dat de Oldenzalers vrij veel kansen creëerden, bleef de eindstand steken op een 2-0 overwinning. Gebrek aan scherpte weerhield de ploeg van meer doelpunten tegen een Sportclub Enschede dat ondanks alles geen enkele seconden aanspraak mocht maken op 3 punten. De doelpunten aan Quick-zijde werden gemaakt door Wes de Louw en Yorn van Urk.

Het einde is in zicht en daarmee nadert een prachtige ontknoping voor Quick ’20 D1. Voor de wedstrijd weten we al dat NEO gewonnen had, dus we moeten simpelweg aan de bak. Tegen Sportclub Enschede hadden we het in de uitwedstrijd lastig, dus ik ben benieuwd hoe de ploeg vandaag voor de dag zou komen. Onder prachtige omstandigheden gaan we van start.

Ondanks dat we erg matig spelen, wordt er harder gewerkt dan vorige week en het oogt het geheel wat feller. Al snel wordt echter duidelijk dat het allemaal niet heel erg best is. Ondanks onze matige spel blijven we hard werken en creëren we toch een handvol kansen. Steeds ontbreekt voor de goal de juiste scherpte. We spelen niet goed, maar zijn toch vele klassen beter dan Sportclub, en dat tegen de wind in.
Vlak voor rust is daar dan eindelijk de goal. Na een slim en snel genomen vrije trap van Tom Wesseling, is het Emre Cekin die Wes de Louw bereikt. Laatste genoemde draait weg bij zijn tegenstander en schiet vanuit de draai raak. Een terechte 1-0 door de speler die met al zijn arbeid voorin ook wel een goal verdient!  Met een 1-0 ruststand gaan we naar de kleedkamer.

Na rust is er achterin nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Er wordt vaak resoluut ingegrepen en keeper Nick Vos beleefd op 1 moment na een rustige middag; een compliment waardig als je na ruim 50 minuten de eerste bal op goal krijgt, en ook nog eens alert weet in te grijpen.
Maar hoe verder we de 2e helft naar voren komen, hoe slechter dat het wordt. Het oogt slap, het oogt zelfs alsof sommigen er helemaal geen zin in hebben (wat ik me met deze omstandigheden eigenlijk niet voor kan stellen)… We scoren nog een iet wat gelukkige 2-0; nadat een corner weggewerkt wordt, brengt Wes de Louw de bal opnieuw in en een slimme Yorn van Urk tikt de bal langs de keeper in de goal. Hiermee is eigenlijk ook alles gezegd, grote kansen worden de 2e helft gemist en de scherpte ontbreekt. De eindstand blijft steken op 2-0 en ik vind dat we hiermee het in grote getale aanwezige publiek ook tekort doen. Dit vind ik jammer omdat ik weet dat we het wel kunnen, veel beter kunnen zelfs…

Deze week maar eens hard aan de bak op de training, want op 30 april wacht ons een prachtige wedstrijd waarin we onszelf kunnen belonen voor een verder goed seizoen. Op DE zaterdag van het jaar spelen we in Zuidwolde tegen SJO JVZ D1 waar het kampioenschap binnengehaald kan worden. Komt allen en steun onze jongens richting het kampioenschap!

Let’s make history together! #LMH

Scoreverloop
26′ – 1-0 – Wes de Louw (Emre Cekin)
48′ – 2-0 – Yorn van Urk (Wes de Louw)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube