Nieuws

Quick ’20 C1 knokt zich naar overwinning op sc Genemuiden

maandag 18 april 2016 - Algemeen


Voor Quick’20 C1 stond 16-04-2016 de zware uitwedstrijd tegen sc Genemuiden op het programma. Waar er thuis een fantastische wedstrijd gespeeld werd en met 8-0 gewonnnen werd, zou het vandaag een hele andere wedstrijd worden. Genemuiden is de laatste weken in een vrije val geraakt maar blijft een goede ploeg. Wij moesten zorgen dat we ons eigen spel gingen spelen om de wedstrijd te winnen.
De wedstrijd begon ook fantastisch voor ons want na 30 seconden lag de bal er al in voor de 0-1. Jesse stak de bal diep op Sam en de  verdediger wilde de bal wegwerken maar schoot het leer fantastisch achter zijn eigen doelman. Daarna een fase waarin we niet goed raad wisten met de felheid van Genemuiden en dat resulteerde ook in de 1-1. Het doelpunt had echter voorkomen kunnen worden als we de bal sneller weg gewerkt hadden maar door een misverstand kon de spits de bal meenemen en de 1-1 aantekenen. Een domper voor ons maar we moesten ons herpakken. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld en er waren veel stevige duels. 1 minuut voor rust blokte Sam een bal van de laatste man en nam de bal perfect mee richting het doel van Genemuiden en als zo vaak dit seizoen bleef Sam ijzig koel en schoot de bal beheerst langs de keeper van Genemuiden, ruststand 1-2.
In de rust aangegeven dat we de bal het werk moesten laten doen, niet teveel lopen met de bal om zodoende uit de duels te blijven me het sterke Genemuiden. Tevens moesten we ervoor zorgen dat we de doelpunten niet te makkelijk weg geven.
De tweede helft begon zoals de eerste, Sam kreeg de bal in de 16 en speelde de laatste man uit, vanuit een lastige hoek scoorde Sam weer heel beheerst de 1-3. Het werd steeds feller en we hadden daar veel moeite mee. 2 minuten na de 1-3 scoorde Genemuiden de aansluitingstreffer en het zouden nog 20 spannende minuten worden. 10 minuten na de rust moesten Luuk en Joost eraf vanwege blessures en er kwamen 2 eerste jaars voor in de ploeg. Hoe gingen we daar mee om? Eigenlijk vrij goed, we gaven weinig weg en kregen nog 2 goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde echter niet en toen sloeg 10 minuten voor tijd het noodlot toe bij Thijmen. Hij kreeg (net nadat ik mijn laatste wissel gebruikt had) last van zijn darmen en we moesten verder met 10 man. Jesse ging als laatste man spelen en Daan en Sam gingen een linie terug spelen. Meteen na deze situatie kreeg Genemuiden de kans op 3-3 maar het bleef ons bespaard. We hielden de 2-3 vast en de ontlading was groot na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter.
Natuurlijk was ik erg blij met het resultaat. Het voetbal was niet erg goed maar de wil om de wedstrijd te winnen en de mentale kracht van dit team was erg groot. Dit was mooi om te zien en de blijdschap nadien was de ultieme beloning voor een geweldige inzet. De jongens hebben geknokt tot de laatste minuut en dit is de beloning. Over 2 weken spelen we de absolute topper thuis tegen GVAV. GVAV won ook en dus wordt het kampioenschap beslist op 30 April. Bij winst van Quick zijn we kampioen en bij een gelijkspel kunnen we de week erna kampioen worden bij Emmen. Als GVAV wint en wij de laatste wedstrijd bij Emmen dan volgt er een beslissingswedstrijd. Kortom: kom allen 30 April naar Quick om de jongens aan te moedigen om een historisch kampioenschap te behalen. De wedstrijd start om 12.30 uur.
Man of the match: Sam en Thijmen
Scoreverloop:
1’ Eigen doelpunt Genemuiden 0-1, 10’ 1-1, 34’ Sam 1-2, 38’ Sam 1-3, 45’ 2-3

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube