Nieuws

Quick’20 E4 boekt vierde overwinning op rij

zondag 17 april 2016 - E4


Quick’20 E5 – Quick’20 E4 2 – 8 (rust 1– 2)
(16 april 2016)

Vandaag een uitwedstrijd op ons eigen sportpark, namelijk tegen Quick’20 E5. Het zijn altijd bijzondere wedstrijden tegen teams uit je eigen vereniging. De jongens kennen elkaar allemaal en voor de E4 staat er het nodige prestige op het spel – “we mogen absoluut niet verliezen van de E5”. Daarnaast was er het risico van onderschatting van onze tegenstander. Alles bij elkaar voldoende ingrediënten om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Vanaf de 1e minuut pakte Quick’20 E4 het initiatief in de wedstrijd en zette de ploeg de tegenstander vast op de eigen helft. Maar ondanks alle waarschuwingen vooraf bleken de jongens van Quick’20 E4 toch onvoldoende geconcentreerd. Het spel was laconiek, er werd teveel gelopen met de bal en we misten een groot aantal kansen. Quick’20 E4 wist dan ook slechts twee keer te scoren de eerste helft, overigens wel beide keren via zeer fraai over rechts opgezette aanvallen.
Verdedigend hadden we ervoor gekozen om met de laatste linie op de middellijn te verdedigen. Risicovol spel, waarbij het belangrijk is dat de verdedigers attent zijn op de lange bal van de tegenstander. Dit lukte onvoldoende; Quick’20 E5 kon de eerste helft zeker 3 keer heel gemakkelijk en gevaarlijk counteren. Gelukkig scoorden ze hieruit maar één goal en voorkwam de onderkant van de lat een tweede tegendoelpunt. Na een voor de E4 teleurstellende eerste helft stond er dus een magere 1-2 voorsprong op het scorebord.

Een ontevreden spelersgroep en technische staf dus in de rust. De jongens hadden goed door dat voor een goed resultaat meer concentratie nodig was. Van onderschatting kon absoluut geen sprake meer zijn en het moest allemaal veel scherper voor de goal van de tegenstander.

De eerste fase na de rust toonden de jongens zich inderdaad wat gretiger, met name qua felheid in de duels en in het telkens snel weer terugveroveren van de bal na balverlies. Dit resulteerde in veel druk op de goal van Quick’20 E5. Doordat we ook veel nauwkeuriger waren in de afronding liep de score binnen een minuut of 12 op naar 1-6. Wedstrijd gespeeld en op zoek naar een hele grote uitslag zou je zeggen. Dat was dan (helaas) weer teveel gevraagd. Zoals wel vaker dit seizoen bij een grote voorsprong gingen de jongens uit positie lopen en werd er teveel als individu gevoetbald in plaats van als team. Een slordige eindfase van de tweede helft leverde daardoor nog twee goals op voor Quick’20 E4 en een (fraaie) goal voor Quick’20 E5, waardoor de eindstand op 2-8 werd bepaald.

Overall dus de vierde overwinning op rij voor de toppers van Quick’20 E4 met de indrukwekkende doelcijfers van 33(!) voor en 14 tegen. Met nog drie wedstrijden te gaan liggen we nog uitstekend op koers voor een topklassering aan het eind van de competitie. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen RSC E1 en we eindigen met twee toppers tegen DSVD E1 en SDC’12 E1, de huidige nummers 1 en 2 van de ranglijst. Alles is nog mogelijk!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube