Nieuws

Quick ’20 zat 1 maakt het zich moeilijk tegen DES, maar wint wel

zondag 17 april 2016 - Senioren


Wie vorig seizoen gezegd had, dat Quick ’20 zat 1 tegen DES een topper zou zijn in de 3de klasse D, zou voor gek verklaard zijn. DES ontliep ternauwernood degradatie en nacompetitie, de Oldenzalers hadden daar zelfs de nacompetitie voor nodig. Maar afgelopen zaterdag was het toch heus de wedstrijd tussen de nummer twee en nummer vier. Voor de thuisploeg zaak in het spoor te blijven van koploper DZSV, voor DES de strijd met Mariënberg vol te houden voor de derde plaats en een plekje in de nacompetitie.

Trainer Peter Nuchelmans kon geen beroep doen op zijn laatste man Nermin Čolo, die geveld was door een slechte Duitse gehaktbal. De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd, via de twee vleugelspelers Leijdekkers en Boitelle werd met enige regelmaat de Nijverdalse verdediging opengereten, maar zoals wel vaker dit seizoen, leidde onzorgvuldigheid in de afwerking ertoe dat een vroeg doelpunt uitbleef. Met name schortte het aan bezetting voor de goal bij de prima voorzetten van Boitelle en Leijdekkers. Bij tijd en wijle leek het op powerplay, wat de Oldenzaalse ploeg liet zien. Slechts spaarzaam kwam DES eruit, maar kon hun aanvalsdrift simpel beteugeld worden. In de 28ste minuut echter kregen de Nijverdallers een vrije trap toegekend van scheidsrechter Wessels. Pieter Rozema gooide de bal met veel gevoel over de Oldenzaalse muur, waar een paar mensen minder goed stonden op te letten, waardoor Niek Mulder vrij voor doelman Laurens Ensink in kon schieten: 0 – 1. De wereld op zijn kop! Twee minuten later kregen de Nijverdallers een geweldige kans op 0 – 2, toen Tim Hellegers een slordige pass op Jesper Winkelhuis gaf, die door Niek Mulder werd onderschept, maar diens schot ging hoog over het Oldenzaalse doel. Gedurende een aantal minuten waren de Oldenzalers de weg enigszins kwijt. Tegen de rust kreeg de thuisploeg weer enige grip op de wedstrijd, maar ging toch met de 0 – 1 achterstand de rust in.

In de tweede helft hadden de gastheren dus iets recht te zetten. Zij begonnen meer druk te zetten op hun tegenstander, hetgeen in de 2de minuut leidde tot een kansje voor Tim Hellegers, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 12de minuut kwam de 1 – 1 op het scorebord. Goed doorzetten van Florian Boitelle zorgde voor de gelijkmaker. Nu was het zaak om erop en erover te gaan. Een reeks corners zorgde voor het nodige gevaar. Aanvallend had DES nu nog weinig in te brengen. In de 19de minuut kwamen de Oldenzalers op voorsprong. Tim Kempers kwam na een voorzet van Mark Leijdekkers in balbezit, nam de bal aan en in de draai haalde hij doeltreffend uit: 2 – 1. Nu liep het aanvallend beter dan in de eerste helft, doelman Peter Voort moest keer op keer handelend optreden om verdere schade te voorkomen. In de 39ste minuut ging de wedstrijd dan eindelijk ‘op slot’. Een aanval over links leidde tot een voorzet van Florian Boitelle, Tim Kempers miste de voorzet dan wel was er sprake van een briljant overstapje, waarna Tim Hellegers van zeer dichtbij de 3 – 1 liet aantekenen. Daarna moest Laurens Ensink nog een keer gestrekt om een tegentreffer te voorkomen, maar serieus aanspraak maken op meer dan een kleine nederlaag zat er voor DES niet in. Helaas voor de thuisploeg won ook koploper DZSV, terwijl DES de achterstand op Mariënberg niet zag oplopen, omdat hun concurrent ook verloor (0 – 1 tegen Blauw Wit ’66). De Oldenzalers zetten de competitie voort met de uiterst lastige uitwedstrijd tegen RKSV in Rijssen.

 

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers, J. Winkelhuis, R. Teders, M. Winkelhuis, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis (M. Engelbertink), M. Braam, F. Boitelle.

DES: P. Voort, L. Galgenbeld, T. Broeze (M. Slettenhaar), M. Nieboer, S. Dorgelo, D. Broekman, P. Rozema, N. Mulder, N. Deijk, P. Talen, K. Bangma (B. Eshuis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube