Nieuws

Quick’20 gelukkige winnaar in derby tegen Rohda Raalte

maandag 11 april 2016 - 1e selectie


Voor een kleine 300 toeschouwers start de thuisploeg uitstekend. Al in de 1e minuut mist een speler van Rohda de bal net over de middenlijn en gaat Rens van Benthem alleen op de doelman af, die hij nog wel moet omspelen. Dat doet hij op schitterende wijze en vanaf de rechterlijn in het strafschopgebied schiet hij de bal in de verste hoek en scoort 1 – 0.

Het publiek gaat er eens goed voor zitten en Quick lijkt door te gaan, met de ene combinatie nog fraaier dan de ander. De kansen komen ook wel. Een vrije schop van Ryan Snelders wordt door de uitstekende keeper van Rohda uit de rechterhoek gedoken. Rens van Benthem heeft nog een goede kans en de eerste goede uitval van Rohda wordt in de 12e minuut slim onreglementair onderbroken door Sebastiaan Bökkerink, die daarvoor wel geel krijgt. Na een zeer goed eerste kwartier valt Quick terug en komt Rohda wat meer uit de verdediging zonder dat het echte scoringskansen heeft. Tussen de 25e en 35e minuut is Quick’20 weer de betere ploeg en een mooie aanval via 3 spelers eindigt op de doelpaal, wat al knap is van Danny Oude Lashof, want hij schiet eigenlijk vanuit een onmogelijke hoek.

De laatste 10 minuten voor rust domineert Rohda en wordt het liefst 5 x gevaarlijk uit een corner. Quick staat onder zware druk, maar gaat met een 1 – 0 voorsprong de rust in.

Direct na rust is er een niet te missen kans voor midvoor Rens, maar de bal treft geen doel. Daarna zakt Quick ver weg, passes komen niet meer aan, het spel wordt steeds slordiger. Rohda krijgt in de 56 en 57e minuut 2 uitstekende kansen voor de gelijkmaker maar Felix van Berkel verdedigt zijn doel weer uitmuntend. Rohda maakt nu het spel, maar Quick krijgt bij uitvallen nog diverse goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden.

In het laatste kwartier lijkt Quick te bezwijken onder de zware druk van Rohda, de doelman houdt de thuisploeg overeind. Het is toch wel de dag van beide doelmannen, want zij tonen zich prima sluitposten. Terwijl iedereen de gelijkmaker verwacht scoort Quick’20 de 2 – 0 in de 87e minuut door Dani Korkis nadat een Rohda verdediger de bal uit een voorzet van Rens slecht wegwerkt.

Als de blessuretijd van 5 minuten begint krijgt Rohda R. een strafschop na een ongelukkige “overtreding” van Taner Sen die met geel wordt bestraft, waardoor hij de volgende wedstrijd automatisch is geschorst. De penalty wordt benut en het wordt 2 – 1. Zou er weer een voorsprong vlak voor tijd uit handen worden gegeven?

Foto’s door Robert Molnar

OLDENZAAL- Beluister hier een reactie van Quick’20- trainer Rene Nijhuis na afloop van Quick’20 – ROHDA Raalte http://t-sportreport.nl/pages/artikelen/reactie-rene-nijhuis-op-quickrsquo20-ndash-achilles-1894-97-400.php

Zover komt het gelukkig niet en je kunt erover van mening verschillen of Quick bij onnodig geleden verliespunten in voorgaande wedstrijden het geluk niet heeft afgedwongen, het geluk was deze wedstrijd gelukkig eens aan de zijde van de zwart-witten. Het voetbal was zeker in de 2e helft niet goed, er werden wel 3 kostbare punten behaald.

Aanstaande weekend wordt er niet gespeeld in de hoofdklasse C en daarna speelt Quick’20 de volgende 4 wedstrijden: eerst 2 x uit tegen Alcides en Hollandia, op moederdag 8 mei thuis tegen RKHVV en op 2e Pinksterdag 16 mei uit naar Juliana’31.

Quick’20 heeft het helemaal zelf in de hand om minimaal 3e te eindigen, waardoor er als vervangend periodekampioen 2 wedstrijden mogen worden gespeeld in de nacompetitie tegen één tegenstander uit de hoofdklasse A of B met als inzet één plaats in de nieuwe Topklasse.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube