Nieuws

Quick ’20 D1 wint van Sparta Enschede D1

maandag 11 april 2016 - D1


In een verre van hoogstaande wedstrijd is Quick ’20 D1 erin geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Op een belabberd veld, wat in ieder geval Sparta D1 onwaardig was, werd door de Oldenzalers met 0-4 gewonnen. Doelpunten van Jord oude Elferink (2x), Emre Cekin en Yorn van Urk zorgden ervoor dat de ploeg weer 3 punten dichter bij de ultieme beloning van het goede seizoen is gekomen. De overwinning kwam geen moment in gevaar.

Vooraf weet ik dat het een lastige pot gaat worden. Waar tegen NEO vorige week volledige scherpte en concentratie op de mat werd gelegd, is het toch altijd de vraag of het na zo’n geweldige overwinning weer gaat lukken om 100% gefocust aan de aftrap te verschijnen.

Mijn voorgevoel blijkt te kloppen; waar vorige week alles in de hoogste versnelling gebeurde, is dit vandaag niet zo. Dit gebeurt allemaal onbewust, maar het is aan de kant wel degelijk zichtbaar. Toch creëren we zoals altijd kansen. Nadat de keeper van Sparta Enschede binnen 10 minuten al een geweldige bal uit de kruising pakt, is het in de 12e minuut wel raak. Yorn van Urk zet Jord oude Elferink vrij voor de keeper, die vervolgens beheerst de 0-1 tegen de touwen werkt.
Wat volgt is een eerste helft die slordig is. Er wordt teveel gelopen met bal, we denken aan de bal ook vaak te gemakkelijk, maar ondanks dat komen de Enschedeërs ook niet echt in de buurt van keeper Nick Vos. Vlak voor rust komt een opeenstapeling van lakse momenten, ons bijna duur te staan; een vrije bal van Sparta spat uit een op de lat. Hierdoor blijft de ruststand steken op 0-1.

Na duidelijke woorden in de kleedkamer, verwacht ik een scherper Quick ’20 de 2e helft. Achterin staan we goed, maar hoe verder we naar voren komen, hoe slordiger het bij vlagen is en blijft. Na 41 minuten zijn daar eindelijk de verlossende goals. Emre Cekin KOPT (!!!) raak uit een goed aangesneden corner van Guus Wolters en Jord oude Elferink schat een steekbal van Yorn van Urk op waarde. 0-3 en de wedstrijd is beslist.
Wanneer een geweldige trap van Jelle Wuite door Yorn van Urk wordt gepromoveerd tot een doelpunt, is de 0-4 eindstand een feit. Op de 0-4 overwinning valt niets, maar dan ook niets af te dwingen.

In een fase waarin het vooral ook om de punten gaat, weet Quick ’20 zonder enorm goed veldspel toch een klinkende overwinning neer te zetten. Het kan ook niet elke week goed zijn, maar het basisniveau dat elke week weer gehaald wordt, is inmiddels toch van een heel behoorlijk niveau. De ploeg komt nauwelijks in de problemen en gaat de laatste weken van de competitie vol vertrouwen tegemoet!

Volgende week komt Sportclub Enschede D1 naar Oldenzaal. Uit hadden we het lastig, thuis hebben we aanstaande zaterdag wat recht te zetten!

Let’s make history together! #LMH

Scoreverloop
12′ – 0-1 – Jord oude Elferink (Yorn van Urk)
41′ – 0-2 – Emre Cekin (Guus Wolters)
42′ – 0-3 – Jord oude Elferink (Yorn van Urk)
54′ – 0-4 – Yorn van Urk (Jelle Wuite)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube