Nieuws

Plichtmatige zege Quick ’20 zat 1 op Blauw Wit ‘66

zondag 10 april 2016 - Senioren


Na een minuut stilte voor de overleden Johan Cruyff begonnen beide ploegen op een matig bespeelbaar veld aan de wedstrijd. Vanaf het begin lag het initiatief bij de bezoekers. De thuisploeg, verzwakt door het ontbreken van hun topscorer Thomas Nijkamp, liet de bezoekers het spel maken in de hoop in de omschakeling een keer toe te slaan. In de 7e minuut moest doelman William Kolkman handelend optreden na een vrije trap van Jurriën Mulder. Diezelfde William Kolkman reageerde schitterend op een geweldige volley van Florian Boitelle na een crosspass van Jesper Winkelhuis. Terwijl de gastheren niet of nauwelijks gevaar konden stichten voor het Oldenzaalse doel, wisten de bezoekers wel gevaar te stichten, maar waren zij te onzorgvuldig in de uitvoering. Gedurende de rest van de eerste helft golfde het spel op en neer, waarbij beide ploegen probeerden een overwicht te verkrijgen, maar geen van beide ploegen daar in slaagden. In de tweede helft moest er wat gebeuren om te voorkomen dat de wedstrijd zou voortkabbelen en zou eindigen in een bloedeloos gelijk spel. Een doelpunt, van welk team ook, zou de wedstrijd doen ontploffen.

Deze wijsheid was het best doorgedrongen tot de Oldenzalers, die in een minuut of zes de wedstrijd in het slot gooiden. Na een goede aanval via Tim Hellegers, Mark Leijdekkers en Rob Teders verkregen de Oldenzalers slechts een corner. Een aanval over links leverde uiteindelijk de openingstreffer op. Milan Braam zette goed door en zijn voorzet werd op werkelijk miraculeuze wijze het Holtense doel ingewerkt door Tim Kempers. Nog geen drie minuten later kon Tim Kempers na goed doorzetten Tim Hellegers richting het doel van William Kolkman sturen. Hellegers bleef ijzingwekkend koel en lobde de bal over de Holtense doelman in de goal: 0 – 2. Daarmee was de wedstrijd zo goed als gespeeld. De Oldenzalers geloofden het wel, Blauw Wit ’66 slaagde er zonder hun aanvalsleider niet in om ook maar één doelkans te creëren. De enige opvallende feiten waren dan ook de rentree van Mats Winkelhuis, het uitvallen van Milan Braam na een forse charge van Gijs Klein Nagelvoort, en het uiterst laconieke optreden van scheidsrechter Van den Beld, die enerzijds heel pietluttig floot, anderzijds irritante overtredingen wegwuifde. Enfin, drie punten in de race om het kampioenschap binnen. Nu weer focussen op de volgende wedstrijd, het altijd lastige DES, thuis op sportpark Vondersweide.

 

 

Opstellingen:

Blauw Wit ’66: W. Kolkman, T. Hulsman, A. Vorkink, G. Klein Nagelvoort, R. Stam, I. Schuppert (N. Dijkink), B. Bulsink, R. Schuppert, D. Meijerink (G. Schuppert), D. Bolink, R. Müller (D. Jalving).

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers (M. Winkelhuis), M. Braam (M. Engelbertink), J. Winkelhuis, R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis, N. Čolo, F. Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube