Nieuws

Quick’20 E4 verslaat ook Avanti W. E3

zaterdag 9 april 2016 - E4


Quick’20 E4 – Avanti W. E3 8 – 4 (rust 4– 3)
(9 april 2016)

Vandaag stond een thuiswedstijd tegen Avanti W. E3 op het programma. Voor een groot deel van de spelers van Quick’20 E4 een bekende tegenstander. Dit is namelijk het volledige Avanti W. F1 van vorig seizoen, waar de voormalige Quick’20 F2 – ers in de selectie van Quick’20 E4 vorig jaar twee prachtige wedstrijden tegen hadden gespeeld. We herinnerden ons deze tegenstander als een mooi verzorgd voetballende ploeg met een aantal individueel heel vaardige spelers. We konden dus een mooie wedstrijd verwachten. Opvallend detail: de wedstrijd stond gepland op veld 6, wat voor Quick’20 E4 betekende dat de jongens voor de eerste keer in 2016 natuurgras zouden ruiken.

Avanti W. E3 bleek het best uitgeslapen aan het begin van de wedstrijd. Binnen een minuut kregen we al een tegentreffer om de oren. Reden voor de toppers van Quick’20 E4 om de rug te rechten en het traditioneel sterke eerste kwartier van de wedstrijd te laten zien aan de vele aanwezige toeschouwers. Met goed voetbal, waarbij via de opbouw van achteruit telkens onze prima bewegende aanvallers werden bereikt dwong Quick’20 E4 de tegenstander terug op de eigen helft. Quick’20 E4 creëerde in deze fase veel kansen, waarvan er ook een aantal op prima uitgespeelde wijze tot doelpunt werden gepromoveerd. Binnen 12 minuten hadden onze jongens orde op zaken gesteld en stond er een 4-1 voorsprong op het bord. In het tweede deel van de eerste helft liet Avanti W E3 zien dat het heel goed kan voetballen. Het spelbeeld kantelde volledig en nu waren het de bezoekers die de kansen kregen en de achterstand terugbrachten tot 4-3. Met kunst en vliegwerk, goed keeperswerk van Job en de hulp van de lat, wist onze verdediging verdere schade te voorkomen zodat we met een voorsprong de rust ingingen.

De eerste helft had door het hoge tempo veel kracht gekost, bij onze spelers (een aantal hadden de rust echt nodig), maar ook bij Avanti W. E3. Het was aan het begin van de tweede helft even afwachten welk team nog de meeste reserves over had.

Direct na de rust probeerde Avanti W. de gelijkmaker te forceren, maar door wederom goed keeperswerk en nogmaals geholpen door de lat viel deze gelukkig niet. Na een minuut of vijf was de storm van Avanti W. E3 uitgeraasd en konden onze jongens het initiatief weer overnemen. Toen we kort achter elkaar door twee mooi uitgespeelde goals de voorsprong naar 6-3 hadden uitgebreid was de wedstrijd eigenlijk gespeeld, ondanks dat er nog zo’n twintig minuten resteerden. De ruime marge gaf Quick’20 E4 wat extra energie en de ploeg uit Glanerbrug bleek net iets minder inhoud te hebben dan onze jongens. In de laatste fase bleef het een mooi voetbalgevecht tussen twee prima teams en kregen de toeschouwers nog een paar mooie goals te zien, waardoor de “korfbaluitslag” van 8-4 werd bereikt.

Met de derde overwinning op rij blijft Quick’20 E4 volop in de race om de bovenste plaatsen op de ranglijst in de 1e klasse. We vervolgen onze reeks volgende week met een speciale wedstrijd tegen Quick’20 E5!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube