Nieuws

Hard werkend Quick’20 C6 maakt de tweede helft het verschil

zaterdag 9 april 2016 - C6


En weer een overwinning! Enschedese Boys werd met 0-3 verslagen. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het een zwaar bevochten overwinning zo vroeg op de morgen (wedstrijd begon al om 09.00 uur).

Statistieken
Einduitslag: 0-3
Ruststand:   0-0
Scheidsrechter: Chris Achterberg
Vlagger Quick: vader van Sam
Afwezig: –
Wissels eerste helft: Dirk (met nog steeds blessure aan rug), Maarten (geblesseerd geraakt tijdens warming-up) en Pim (Pim kwam na 20 minuten in het veld voor de geblesseerd geraakte Twan)
Wissels tweede helft: Dirk, Twan en Maarten (13 minuten voor tijd gewisseld voor Thijs N.)

 

Verslag 1e helft

Enschedese Boys was de dominante partij, Quick kwam er slechts sporadisch uit. Dat resulteerde binnen vijf minuten al in drie levensgrote kansen, waarbij de spits van Enschedese Boys zelfs twee keer alleen op de keeper kon afgaan. Maar alle drie kansen werden uitstekend gepareerd door Jord, als Piet Schrijvers in zijn beste dagen. Na een kwartier kregen wij onze eerste kans, en gelijk een beste: door fout uitverdedigen kon Nick alleen op de keeper af maar die stond zijn mannetje en redde bekwaam. Even later kreeg Nick weer een kans na een slimme korte corner, en dat was het wat betreft kansen voor Quick in de eerste helft. Enschedese Boys bleef de dominante partij wat uiteindelijk resulteerde in nog drie goede kansen. Die gingen echter naast, over en nog eens (kopbal) over.

We kwamen de eerste helft dus goed weg en mochten niet mopperen over de 0-0.
Verslag 2e helft

De tweede helft leken de rollen omgedraaid. We stonden nu veel beter en Huub regeerde achterin weer als een vorst, en coachte zijn mede-spelers goed. Ook conditioneel en qua inzet was Quick duidelijk de betere. Na tien minuten kreeg Quick de eerste kans en het was gelijk raak: Benk gooide ver in op Nick die alleen op de keeper afging. Zijn schot werd in eerste instantie nog gepareerd door de keeper maar Nick tikte zelf de rebound in: 0-1. Ook de volgende kansen waren voor Quick. Thijs o. W. speelde een prima bal op Benk, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. Even later verstuurde Benk een splijtende pass op Nick, maar ook zijn schot werd gestopt.

Vervolgens wisselde Quick in de 57e minuut: Thijs N. ging er uit voor Maarten, die het ondanks zijn blessure in de warming up toch nog even wilde proberen. Hij stond koud vijf seconden in het veld, toen Ivo hem bediende uit een ingooi. Maarten draaide goed open en schoot de bal schitterend in de linker kruising: 0-2. Onhoudbaar voor de keeper. Onlangs maakte Jerson Cabral een soortgelijke goal voor FC Twente. Wat je noemt een gouden invalbeurt!

De koppies gingen hangen bij Enschedese Boys. Quick verzaakte niet, sterker nog, twee minuten later was het alweer raak. Pim zette de bal vanaf rechts voor op Nick, die met een heerlijke schuiver in de linkerhoek de eindstand op het bord zette: 0-3.

Verdedigend gaven we de tweede helft niets weg en zoals gezegd gaven de conditie en de inzet de doorslag in de tweede helft.
Samenvattend: een goede overwinning in een wederom sportieve wedstrijd. Enschedese Boys kreeg vandaag een lesje in effectiviteit.

Volgende wedstrijd: volgende week zaterdag, thuis tegen Avanti W. C2. Aanvang 11.15.

Man van de wedstrijd: Huub.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube