Nieuws

Quick ’20 gaat minimaal voor handhaving 3e plaats

donderdag 7 april 2016 - 1e selectie


Voorbeschouwing Quick’20 – Rohda Raalte Zondag 10 april 2016

Quick ’20 gaat minimaal voor handhaving 3e plaats

Quick’20 staat op een keurige 3e plek in de ranglijst van de Hoofdklasse C en het streven is om deze plek in de resterende 5 wedstrijden minimaal te houden.

Quick’20 zal moeten winnen om in ieder geval de aansluiting te houden met de nrs. 1 en 2 Juliana’31 en Be Quick 1887. Als Quick’20 3e eindigt in de eindstand dan neemt het of de 1e of de 2e periode over van Juliana’31 of Be Quick G, ervan uitgaande dat deze ploegen voor Quick eindigen en één van deze teams kampioen wordt.

 

Een derde plaats in de eindstand geeft de thuisploeg sowieso recht op het spelen van een uit-/en thuiswedstrijd tegen een (vervangend) periodekampioen uit de hoofdklasse A of B en de winnaar in dat tweeluik promoveert naar de Topklasse. Zou toch een mooi toetje zijn op een tot dusverre goed seizoen.

Al zijn er nog maar 5 wedstijden te spelen, de bal is tenslotte rond en , om met Cruijff te spreken:

“ Als je één goal meer maakt dan de ander, dan win je” !!!

 

Rohda verkeert in een moeilijke situatie. Lopende het seizoen is de trainer vertrokken en de huidige trainer Frank Tempelman zal er veel aan gelegen zijn om de winst in Oldenzaal te pakken, omdat de ploeg op plaats 11 staat. De nrs. 11 en 12 in de eindstand moeten zich via een lange en moeilijke nacompetitie zien te handhaven in de hoofdklasse; de nrs. 13 en 14 uit de Hoofdklasse degraderen rechtsreeks.  Mocht Rohda 11e of 12e eindigen dan volgt er nacompetitie, waarin 24 teams (6 uit de hoofdklassen en 18 periodekampioenen uit de 1e klasse) spelen om 3 plaatsen in de hoofklasse en de andere 21 spelen komend seizoen in de 1e klasse.

 

Rohda hoeft niet bang te zijn voor rechtstreekse degradatie want de voorsprong op nr. 13 is 10 punten. Het team kan nog hoger eindigen op de ranglijst bij een goede eindspurt in de laatste 5 wedstrijden. Rohda staat nu 11e met 6 punten voor op Achilles 1894 en de achterstand op nrs.  9 en 10, Dieze West en Alverna is 3 en 4 punten.

 

Quick’20 hoopt het niveau van de uitwedstrijd tegen Rohda R. te halen. Toen werd er goed en degelijk gespeeld en gingen de punten mee naar Oldenzaal.

 

Het is mooi te zien dat de schorsing van Jeroen Visscher in beroep is teruggebracht van 7 naar 4 wedstrijden en er eentje opzit.

Ook lijkt het erop dat Luc Stolker na een langdurige blessure langzaam weer in het 1e mee kan doen. Of dat vandaag al lukt is nog onbekend.

 

 

In de rust kunnen we genieten van de talenten van liefst 3 F-teams: F7, 10 en F11.

___________________________________________________________________________

Wedstrijdsponsor is BROOKHUIS uit Oldenzaal

Quick’20 – Rohda Raalte

Zondag 10 april 2016 om 14:00 uur

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube