Nieuws

Quick’20 wint overtuigend bij Rigtersbleek met 5-0 na 2 nederlagen op rij

maandag 4 april 2016 - 1e selectie


Er waren bijna 300 toeschouwers bij deze derby op het prachtige complex van Rigtersbleek, waar de verzorging en de hele entourage een en al vrolijkheid uitstraalt. 75 toeschouwers kwamen uit Oldenzaal en van deze Quick-fans waren er 34 op de fiets. Hulde voor jullie geweldige steun deze middag.

Supportersvereniging Black&White had voor deze korte route een prachtige fietstocht uitgezet met één tussenstop en Quick TV maakte hiervan opnamen. De terugreis ging op individuele basis en na veel gezelligheid na afloop van de wedstrijd bleven er meerdere personen nog lang in Enschede, terwijl het bestuur van B&W na een eerste nazit  per fiets naar het clubhuis ging van LSV, waar het gastvrij werd ontvangen door de sponsors van LSV en er samen werd nagepraat over de overwinningen van hun 1e teams.

Quick’20 haalde na 2 onnodige nederlagen een ruime en zeer verdiende overwinning in een eenzijdige wedstrijd. Vanaf het beginsignaal dicteerde Quick de wedstrijd zonder dat het niveau uit de 1e competitiehelft werd gehaald. Dat is momenteel ook moeilijk door langdurige blessures en schorsingen. De wil om te winnen was goed zichtbaar en het beetje geluk wat in andere wedstrijden ontbrak was nu wel met Quick.

Nu is met alle respect Rigtersbleek niet direct een tegenstander waartegen Quick’20 dit seizoen in de problemen moet komen. Maar dit seizoen bewijst wel dat het tegen op papier mindere tegenstanders niet altijd goed afloopt.

In de eerste helft werden er in de de 3e, 22e en 34e minuut 3 opgelegde kansen gemist door de zwart-witten, het beslissende moment in de wedstrijd was de 17e minuut toen Reuven Niemeijer na een prachtige solo onderuit werd gehaald door de doelman van Rigtersbleek, die met direct rood van het veld werd gestuurd. Langs de lijn laaide de discussie weer op of de scheidsrechter naast een strafschop alleen een gele kaart kan geven en niet direct rood. De spelregel is dat een overtreding op een doorgebroken speler met een 100% scoringskans moet worden bestraft met direct rood en uiteraard een penalty als dit in het strafschopgebied gebeurt.

Reuven Niemeijer schoot de toegekende strafschop onberispelijk strak onderin de hoek, 0 – 1. Daarna kregen Alessio Pinna en Rens van Benthem allebei nog een prachtige kans op een doelpunt, maar alleen voor de keeper werd helaas gemist. Alessio viel geblesseerd uit en zijn vervanger Danny Oude Lashof speelde zich nog mooi vrij, maar deze “goede poging, geen kans” leverde niets op.

Na de rust wist Quick’20 de man meer situatie beter uit te spelen dan in de 1e helft en in een periode van 27 minuten werd er liefst 4 x gescoord. In de 55e minuut scoorde na een klutsbal opnieuw Reuven en in de 60e en 76e minuut scoorde Danny de 0 – 3 en 0 – 4. De 0-3 werd mooi uitgespeeld en de 0-4 schoot hij keihard in na een afgemeten voorzet van Dani Korkis.

Rens Oude Veldhuis stond voor het eerst in de basis bij Quick en maakte een verdienstelijk debuut. Halverwege de tweede helft werd hij vervangen door Luc Stolker die na een zeer lange blessure weer fit is verklaard. Good old Kevin Winkelhuis speelde het laatste kwartier, hij viel in voor de beste man van het veld Reuven Niemeijer.

In de 83eminuut liet Ryan Snelders zien dat hij het scoren nog niet is verleerd en zijn uitstekende vrije schop van 21 meter zoefde via de binnenkant van de paal in het doel en daarmee werd de eindstand 0 – 5.

Quick’’ 20 behoudt door deze mooie overwinning de 3e plaats op de ranglijst met 7 punten voorsprong op de eerstvolgende.

Foto’s door Robert Molnar

Reactie  Rene Nijhuis op  Rigtersbleek – Quick’20
ENSCHEDE- Beluister hier een reactie van Quick’20- trainer Rene Nijhuis na afloop van Rigtersbleek – Quick’20http://bit.ly/1pXsKua

Reactie John Gielink op Rigtersbleek – Quick’20
ENSCHEDE- Beluister hier een reactie van Rigtersbleek- trainer John Gielink  na afloop van Rigtersbleek – Quick’20http://bit.ly/1MMdKtA

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube