Nieuws

Quick’20 C1 wint moeizaam bij SC Enschede

maandag 4 april 2016 - C1


Afgelopen zaterdag (2-04-16) moesten we naar Enschede voor de lastige uitwedstrijd tegen Sportclub Enschede. De thuiswedstrijd was weliswaar dik gewonnen maar we hebben de tweede seizoenshelft lastige wedstrijden gespeeld die niet ‘zomaar’ even wonnen. We wisten van sc Enschede dat ze een voetballend team hebben.

De eerste helft was nog geen 2 minuten onderweg of we liepen al in het mes. Een diepe bal van sc Enschede ging dwars door het centrum en hun aanvaller benutte dit kansje prachtig. 1-0 achter na 2 minuten. Dit was niet de start die we gehoopt hadden. De eerste fase van de eerste helft was sowieso niet goed van onze zijde. De duels werden verloren en voetballend was het ook niet goed. Na een minuut of 10 kwamen we vanuit het niets op 1-1. De ‘zo vaak’ belangrijke Sam benutte knap een hoge bal van Jesse, 1-1. Daarna een fase waarin we wat beter waren dan de tegenstander maar niet echt grote kansen creëerde omdat daarvoor de eindpass net te onzorgvuldig was. Op slag voor rust kwam Jesse met de bal aan de voet op de verdediging van sc Enschede af, hij maakte de verkeerde keus waardoor sportclub kon counteren, maar door goed druk zetten van Luuk en de snel omgeschakelde Jesse heroverde we de bal en speelde Jesse Sam aan, Sam twijfelde niet en scoorde in de verre hoek.  1-2 in de 35ste minuut en tevens de ruststand.

In de rust hebben we aangegeven dat we feller moesten zijn en nauwkeuriger in de eindpass. Dit zal ons in de tweede helft kansen opleveren.

De tweede helft was ook niet heel goed van onze zijde, ballen stuiterde van de voet, er werden duels verloren en we kregen niet echt hele grote kansen. Daarvoor was het spel van onze kant te pover. Maar het gaat er dan om dat je resultaat haalt en dat werd (soms met kunst en vliegwerk) gehaald. Achterin stond het goed maar we kwamen soms erg goed weg. Een bal die van de lijn gehaald werd en nog een aantal hachelijke momenten zorgden op de bank en bij de meegekomen ouders  voor hoge hartslagen maar we bleven overeind en haalde de overwinning binnen.

Weer een lastige horde gehad en nog 4 te gaan. We staan nog steeds 3 punten voor op de concurrent. Want ATC verloor thuis van Blauw Wit en GVAV won haar uitwedstrijd bij WSV. Volgende week komt WSV naar sportpark Vondersweijde en kunnen we verder gaan met aftellen. Daarna nog de zware uitwedstrijd tegen sc Genemuiden om die week erna de absolute topper tegen GVAV te spelen. Maar zoals ik al vaker gezegd heb moeten we nu van wedstrijd tot wedstrijd spelen en dan is nu de thuiswedstrijd tegen WSV enorm belangrijk. Als man of the match benoem ik Sam. Hij zorgde met 2 doelpunten voor de overwinning.

Man of the match: Sam Pieters

Scoreverloop:

2’1-0, 10’ Sam (Jesse) 1-1, 35’ Sam (Jesse) 1-2

Stand bovenin:

  • Quick ’20 18-43
  • GVAV 18-40
  • ATC 18-37

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube