Nieuws

Quick ’20 D1 slaat aanval op koppositie af

maandag 4 april 2016 - D1


Quick ’20 D1 heeft zaterdag de aanval op de koppositie weten af te slaan. Tegen nummer 2 NEO D1 werd een knappe en verdiende 2-0 overwinning geboekt. In een uitermate spannende wedstrijd wist Quick ’20 zich door twee late doelpunten te verzekeren van de oh zo gewenst 3 punten. Doelpunten van Wes de Louw en Jord oude Elferink zorgden voor de ultieme beloning van een wedstrijd vol strijd en passie. Door de overwinning is het gat met NEO D1 nu vier punten, met nog vier speelrondes voor de boeg.

Gemotiveerd door de stand en onze revanchegevoelens, maar toch ook wel enigszins gespannen, verschijnen we aan de aftrap. Vooraf is duidelijk dat we vandaag niet mogen verliezen om zodoende alles nog in eigen hand te houden. Toch een enigszins dubbel gevoel, maar de ploeg wil maar 1 ding; 3 punten! Gesteund door misschien wel meer dan 100 man publiek gaat Quick ’20 van start…

De eerste helft oogt gespannen van beide kanten. Quick ’20 probeert NEO terug te drukken op eigen helft, maar is ook waakzaam om achterin geen ruimte weg te geven. NEO wordt behoorlijk van de eigen goal gehouden, veelal is de bal op de helft van NEO. We proberen waar mogelijk via combinaties naar voren te voetballen, maar echt grote kansen zijn er nauwelijks. Beide verdedigingen staan gewoon super goed! Met een 0-0 stand wordt de kleedkamer weer opgezocht.

De 2e helft die volgt is er één waarin Quick ’20 toch de betere lijkt te zijn. De laatste man van NEO doet eigenlijk de hele wedstrijd niets anders dan elke bal wegschieten (op één moment na, waarover straks meer), maar Quick ’20 slaagt er ondanks het kleine overwicht niet in om kans op kans te creëren. Een goal van Luca Steenbeeke wordt afgekeurd door gevaarlijk spel, waarna het toch vooral ook hinken is op twee gedachtes. We zouden de wedstrijd natuurlijk ook niet mogen verliezen…

Wanneer ik toch steeds meer genoegen lijk te nemen met een gelijkspel, is daar dan eindelijk HET moment! Vanaf links komt Jord oude Elferink door, hij geeft de bal perfect voor, maar wat dan volgt is werkelijk geweldig; Wes de Louw loopt, blijft lopen, het hoofd gaat naar achter, de bal komt in de buurt, het hoofd beweegt naar de bal en de bal knalt van het voorhoofd, keihard tegen de touwen! Het is 1-0! Het is zover! Wat een prachtige goal waarmee Wes de Louw zijn grandioze invalbeurt beloont met misschien wel één van de belangrijkste goals van het seizoen! Wat een ontlading; zowel aan de kant als in het veld, was de vreugde enorm!
Wanneer in de laatste minuut van de reguliere speeltijd ook nog de 2-0 valt, na één van de weinige momenten van opbouwen bij NEO, is de wedstrijd beslist. Een voor deze wedstrijd typische goal waarbij strijd en doorzettingsvermogen duidelijk zichtbaar waren.

Met een 2-0 eindstand en 3 punten tegen een directe concurrent, heeft Quick ’20 zich een enorme dienst bewezen! Een geweldige wedstrijd waardoor de voorsprong op NEO is gegroeid tot 4 punten. Met nog 4 wedstrijden te gaan, moeten we de komende weken onszelf dan maar echt gaan belonen!
Allereerst wacht volgende week in Sparta Enschede D1 een streekgenoot. Op landelijk niveau wedstrijden kunnen spelen in de buurt is natuurlijk alleen maar top! We hebben er zin in, gesterkt door de stand gaan we weer vol voor 3 punten!

Let’s make history together! #LMH

Scoreverloop
56′ – 1-0 – Wes de Louw (Jord oude Elferink)
60′ – 2-0 – Jord oude Elferink (Wes de Louw)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube