Nieuws

Periodetitel voor Quick ’20 zat 1 na winst op Juliana ‘32

zondag 3 april 2016 - Senioren


Quick ’20 zat 1 begon nerveus aan de wedstrijd tegen Juliana ’32. En er stond voor de mannen van Peter Nuchelmans dan ook veel op het spel. Indien niet werd verloren, zou de periodetitel van de tweede periode worden binnengehaald, indien er werd gewonnen, zou de kloof naar koploper DZSV worden teruggebracht naar twee punten.

In de openingsfase kregen de gastheren, die aanmerkelijk scherper aan de wedstrijd waren begonnen dan de bezoekers, een paar kleine mogelijkheden, die gelukkig door een alerte doelman Laurens Ensink werden verijdeld. Voor beide partijen was het moeilijk om goed combinatievoetbal op de hobbelige mat te leggen. Het recept was dus lange ballen. In de 18e minuut leverde dit een doelpunt op voor de thuisploeg. Een diepe pass over de rechterflank kwam bij Nick Harberink, die de bal éénmaal liet stuiteren en vanaf de punt van het penaltygebied de bal met een fantastische volley over de machteloze Oldenzaalse doelman schoot. Het leek erop dat het een moeilijke middag zou worden voor de Oldenzalers, maar de bezoekers sloegen reeds twee minuten later terug. Een mooie aanval over links via Florian Boitelle, een strakke voorzet van Boitelle en Tim Kempers, die bij de eerste paal goed voor zijn man kwam, voilà het recept voor de 1 – 1. Langzamerhand trok de Oldenzaalse ploeg meer het initiatief naar zich toe. Milan Braam verprutste een kans door de bal af te geven in plaats van voor eigen roem te gaan. De bezoekers kwamen een paar minuten voor het rustsignaal ietwat gelukkig op voorsprong. Tim Kempers onderschepte een pass en gaf een venijnig steekpassje op Florian Boitelle, doelman Oscar van Dalen was alert en wilde de bal onderscheppen, maar miste de bal volledig, waardoor Florian Boitelle in alle vrijheid de bal in het Hengelose doel kon schuiven: 1 – 2.

Na de rust viel er voor de neutrale supporter niet veel meer te genieten. De Oldenzalers beperkten zich tot het consolideren van de voorsprong, met af en toe een snelle uitval, de Hengeloërs wilden wel, maar waren niet bij machte veel gevaar te stichten. Jesper Winkelhuis was in het veld gekomen voor Nermin Čolo om achterin de deur dicht te houden. De snelle aanvallen van de bezoekers leverden bijna doelpunten op, ware het niet dat doelman Oscar van Dalen een aantal schitterende reddingen in huis had. Zo redde hij op een lob van de doorgebroken Rob Teders (15e minuut). In de 17e minuut kwam Tim Engbers in het veld voor Tim Hellegers, en Engbers begon meteen met twee oogstrelende steekpassjes, maar het vervolg ontbrak. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde, met een ijsberende trainer Nuchelmans aan de zijlijn. Het venijn van deze wedstrijd zat ‘m echter in de staart. In de slotminuut scoorde uitgerekend Tim Engbers op prachtige wijze, na een voorzet van Florian Boitelle, die door alles en iedereen was gemist. De uitstekend leidende scheidsrechter Herbert Simmelink liet vervolgens niet eens meer aftrappen. Hiermee was winst in de tweede periode een feit en nadert de formatie van Nuchelmans de koploper tot op twee punten.

 

Opstellingen:

Juliana ’32: O. van Dalen, K. Borghuis, R. Kamphuis, M. Bosch, G. Bleyi, T. Harberink, M. Huiskes, M. Bleyi, N. Harberink, F. Kuijt, G. Prins.

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers (T. Engbers), M. Braam, S. Zwienenberg, R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis, N. Čolo (J. Winkelhuis), F. Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube