Nieuws

KOSC E1 geen partij voor Quick’20 E4

zaterdag 2 april 2016 - E4


KOSC E1 – Quick’20 E4 5 – 13 (rust 1– 8)
(2 april 2016)

Om nog een rol te blijven spelen in de kop van de ranglijst komt er een reeks van 4 wedstrijden waarin we 12 punten willen halen tegen op papier wat mindere tegenstanders. Vandaag de eerste wedstrijd van die reeks, uit tegen KOSC E1. Toen we het veld opkwamen voor de warming up schrokken we wel even van het fysiek van onze tegenstanders. We dachten eerst  dat het een D-elftal was, maar het bleek toch echt de Ootmarsumse E1 te zijn.

Veel fysiek stond echter niet gelijk aan een zware tegenstander. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek Quick’20 E4 over een surplus aan technisch en tactisch voetbalvermogen te beschikken en speelde het fysieke nadeel geen enkele rol. Vele mooie combinaties, goede individuele acties en zeer veel beweging door de jongens (met en vooral ook zonder bal) leverde een vracht aan goede aanvallen en prima doelkansen op. Hieruit werd ook naar hartenlust gescoord; na een dik kwartier stond er al een 0-6 stand op het scorebord en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. In de slotfase van de eerste helft namen wij wat gas terug en kon ook KOSC E1 af en toe gevaarlijk worden. Door attent verdedigen en goed keeperswerk leverde de dadendrang van de thuisploeg maar één tegengoal op en doordat we zelf ook nog twee keer scoorden gingen we de rust in met een 1-8 (!) voorsprong.

De beginfase van de tweede helft grepen de jongens aan om de dubbele cijfers te bereiken, hoewel het spel kwalitatief al wel wat minder werd. De laatste 10 minuten werd het bij Quick’20 E4 helaas een rommeltje. Bij een enorme voorsprong is het misschien begrijpelijk dat iedereen graag wil scoren, maar daardoor viel de samenhang uit het team volledig weg. Veel spelers gingen uit positie lopen, knokten niet meer terug bij balverlies en we gaven KOSC E1 de kans de stand een draaglijker aanzien te geven. In plaats van een nog veel grotere overwinning incasseerde we in de laatste 10 minuten daardoor maar liefst vier tegengoals, een smetje op een verder natuurlijk prima prestatie.

Door onze monsterzege in Ootmarsum en een gelijkspel tussen onze concurrenten NEO E2 en De Tukkers E1 hebben we onze positie op de ranglijst weer iets verbeterd, deze doelstelling is dus bereikt. Volgende week gaan we thuis tegen Avanti W. E3 op jacht naar weer drie punten!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube