Nieuws

Simpele overwinning Quick’20 ZA1; rentree van oude bekenden

zondag 27 maart 2016 - Senioren


In de aanloop naar deze wedstrijden werd trainer Nuchelmans geplaagd door grote zorgen wat betreft zijn defensie. Immers waren Jesper Winkelhuis, Jesse Groeneveld, Mats Winkelhuis, Lars Kosters niet inzetbaar door blessures en was Nermin Čolo geschorst. Gelukkig werd een drietal oude bekenden bereid gevonden hem uit de brand te helpen: Stan Zwienenberg keerde voor een keer terug in Zaterdag 1 en assistenttrainer Michel Lage Venterink, die vorig seizoen ook in de slotfase van de competitie Zaterdag 1 had geholpen, en zelfs Tim Engbers waren genegen hun kunsten in Zaterdag 1 te vertonen. Nu is Drienerlo een lastig in te schatten ploeg. Deze ene week zijn ze op volle oorlogsterkte en dan een geduchte tegenstander, de andere week ontbreken zomaar vier à vijf sterkhouders en verliest de ploeg zelfs van laagvliegers als Sportlust Glanerbrug. Aan Drienerlose kant ontbrak ditmaal hun veelscorende spits Sido Grin en trainer Eulderink zag na een kwartiertje Obinna Ezeilo uitvallen. In de eerste helft van de wedstrijd, die onder leiding stond van de zeer goed leidende scheidsrechter Peter Hulsmeijers, ontspon zich een alleraardigst duel, waarbij de thuisploeg de beste kansen creëerde. Reeds na 10 minuten was het raak: Florian Boitelle bereikte Jurriën Mulder die vanaf de rand 16 doelman Patrick Braakman kansloos liet. Een goede één-twee tussen Tim Kempers en Mark Leijdekkers werd besloten met een te slap schot om de Drienerlose doelman nachtmerries te bezorgen. In de 23ste minuut leidde een geweldige pass van Mark Leijdekkers tot een kans voor Florian Boitelle, maar diens verwoestende schot teisterde slechts de bovenkant van de lat. Deden de studenten van Drienerlo dan niets terug? Jawel, maar steeds in het eindstadium van een aanval greep de Oldenzaalse defensie rond Zwienenberg en Lage Venterink in. Hoe handig Wim van der Kruk, David van der Meijden en de balvaste Gabi Maduro ook hun aanvallen probeerden op te zetten, de Oldenzalers gaven geen krimp. De thuisploeg daarentegen kwam op 2 – 0 dankzij een goeie aanval over rechts, voorzet Leijdekkers, overstapje Hellegers, intikkertje Tim Kempers. Met deze stand ging men aan de thee.

De tweede helft was heel wat minder enerverend dan de eerste. De thuisploeg consolideerde vooral en de bezoekers waren met hun hoofd meer bij schadebeperking dan dat zij erin geloofden de wedstrijd te kunnen keren. Toch wist de thuisploeg nog twee keer te scoren. In de 78ste minuut besloot Jurriën Mulder eens het doelhout te testen. Een onwaarschijnlijke pegel landde op de lat, bleef via de rug van doelman Braakman ‘hangen’en Tim Kempers gaf het laatste zetje: 3 – 0. Intussen was Tim Engbers, jarenlang het boegbeeld van Quick ’20 1, ingevallen voor Rob Teders. Hij wist bijna te scoren uit een vrije trap, maar Patrick Braakman liet zich niet verrassen. Het slotakkoord was voor Tim Kempers, die op aangeven van Mark Leijdekkers, de 4 – 0 op het scorebord bracht, en daarmee zij hattrick voltooide. Een mooie en verdiende overwinning voor de thuisploeg, die nu voor de opgave staat het inhaalduel tegen Juliana ’32 winnend af te sluiten en daarmee niet alleen de marge met koploper DZSV te verkleinen naar twee punten, maar ook de tweede periode te pakken.

 

Opstellingen:

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers, M. Braam, M. Lage Venterink, S. Zwienenberg, R. Teders (T. Engbers), M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis (B. Elhorst), F. Boitelle (M. Engelbertink).

Drienerlo: P. Braakman, M. Kropman, M. Haring (L. Meertens), W. de Vries, S. Blokhorst, R. Schreurs, R. van der Grift, O. Ezeilo (J. Cruz), W. v.d. Kruk, D. v.d. Meijden, G. Maduro.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube