Nieuws

Quick’20 E4 knokt zich naar zege op NEO E2

zondag 27 maart 2016 - E4


Quick’20 E4 – NEO E2 4 – 3 (rust 2– 2)
(26 maart 2016)

Na de smadelijke 1-4 nederlaag tegen BWO E3 vorige week had Quick’20 E4 wat recht te zetten. Dat NEO E2 vandaag de tegenstander was maakte die uitdaging extra mooi. NEO E2 is een sterke ploeg en nog ongeslagen in de voorjaarsreeks, bovendien hadden we in de najaarscompetitie van ze verloren. Mooie gelegenheid dus voor revanche voor een zwakke wedstrijd vorige week en voor onze eerdere nederlaag tegen NEO E2.

Onze jongens lieten vanaf de aftrap zien dat ze wilden winnen vandaag. Quick’20 E4 speelde prima combinatie voetbal en de spelers gingen lekker stevig de één-op-één duels in. Dit resulteerde in een uitstekend eerste kwartier waarin we via goed positiespel over de zijkanten een behoorlijk aantal goede kansen creëerden. Binnen 10 minuten stonden we daardoor op een 2-0 voorsprong door mooi uitgespeelde goals van Mick en Douwe. Helaas misten we veel kansen op een grotere voorsprong, een manco dat we al vaker hebben gezien dit seizoen. Het laatste deel van de eerste helft herpakte NEO E2 zich en werden de bezoekers uit Borne sterker, echter zonder dat onze goed spelende verdedigers veel kansen weggaven. Jammer genoeg duurde de 1e helft net iets te lang want in de laatste 2 minuten wist NEO E2 toch 2 keer te scoren, waardoor we met een gelijke stand de rust in gingen.

In de rust hebben we besproken dat Quick’20 E4 de eerste helft grotendeels de betere ploeg was en dat de gelijke stand wat ongelukkig was voor ons. Niets aan de hand dus en gewoon de 2e helft lekker scherp beginnen.

Toch bleken de 2 tegengoals een mentaal tikje voor onze jongens en een boost voor de bezoekers. NEO E2 begon veel beter aan de 2e helft dan Quick’20 E4 en wist binnen 2 minuten na de rust de 2-3 te scoren door een ongelukkige eigen goal van ons uit een corner. Daarna waren we een tijdje de kluts kwijt en leek NEO E2 de wedstrijd te kunnen beslissen. De ploeg uit Borne creëerde een veldoverwicht en nam een aantal gevaarlijke corners. Onder andere door goed keeperswerk van Job kwamen we deze moeilijke fase gelukkig schadevrij door. De laatste 10 minuten kantelde de wedstrijd weer onze kant op. Quick’20 E4 geloofde weer in een resultaat en stroopte de mouwen op. Dit leidde niet tot erg goed voetbal, maar door een geweldige inzet wisten onze jongens NEO E2 weer terug te dringen op de eigen helft. Toen een minuut of 7 voor tijd de 3-3 viel (ook al een eigen goal…) werd het “alles of niets”, voor beide teams. In een hectische slotfase werd het “alles” door een mooie goal van Ruben 5 minuten voor tijd en een geweldige redding van Job in de laatste minuut.

Een prachtige prestatie van het hele team tegen een goede tegenstander! Doelstelling gehaald, revanche voor de eerdere nederlaag tegen NEO E2 en herstel van de zwakke wedstrijd van vorige week. Een 4-3 overwinning en een mooie start van het paasweekend.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube