Nieuws

Magere overwinning Quick’20 ZA1 op SC Lemele

zondag 27 maart 2016 - Senioren


Op het programma stond voor de ploeg van Peter Nuchelmans de op voorhand als lastig ingeschatte uitwedstrijd tegen SC Lemele, maar in de praktijk bleek dit zeer mee te vallen. Op een prachtig bespeelbaar veld met in het zonnetje een lekker temperatuurtje begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De bezoekers grepen meteen het initiatief, of beter gezegd de thuisploeg liet het initiatief aan de Oldenzalers. In de eerste dertig minuten viel er voor het publiek weinig te beleven. De Oldenzalers speelden wel aanvallend en kregen ook wat kansjes (Tim Kempers, Florian Boitelle, Jurriën Mulder en Mark Leijdekkers, maar het tempo lag veel te laag om door de hechte verdediging van Lemele heen te breken. Het leek wel zomeravondvoetbal en bijna was uw verslaggever langs de lijn ingedut. Maar de periode van vijf minuten die nu volgde, maakte veel goed. Ineens ging het gas erop en binnen drie minuten liepen de Oldenzalers naar 0 – 2 uit. Eerst slaagde doelman Ruan Weelink er niet in een schot van Jurriën Mulder vast te houden en rondde Rob Teders vervolgens fraai af. Nog geen drie minuten later schoot dezelfde Rob Teders in na een weergaloze rush van Mark Leijdekkers over rechts. Diens voorzet was niet te missen, hetgeen Teders dan ook niet deed. Vervolgens ging de wedstrijd tot het rustsignaal van de niet al te best leidende scheidsrechter Karkdijk weer in de slaapstand. Het enige opwindende momentje was de gele kaart voor Nermin Čolo voor een onnodige overtreding. Helaas was het zijn vierde kaart, waardoor hij in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Drienerlo het duel vanaf de tribune zal moeten bekijken. En er vielen nog wat kansjes voor de Oldenzalers te noteren, maar wie gedacht had dat de thuisploeg naarstig op zoek zou gaan naar de aansluitingstreffer, kwam bedrogen uit.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een aanvallend Quick ’20 zat 1 en een verdedigend SC Lemele. De voorwaartsen uit Oldenzaal lieten een paar keer zien hoe goed zij kunnen voetballen door met flitsend combinatiespel de vijandelijke verdediging uit elkaar te spelen. De fraaiste combinatie over 6 à 7 schijven, waarlijk tiki-taka-voetbal, werd helaas niet afgerond met een doelpunt. Florian Boitelle schoot net naast. In de 50ste minuut een soortgelijke aanval, maar nu keurig afgerond door Milan Braam na een voorzet van Florian Boitelle: 0 -3. SC Lemele leek nu rijp voor de sloop, maar de Oldenzalers staken een tandje terug en lieten de thuisploeg daardoor op adem komen. In de 64ste minuut scoorden de gastheren zelfs een doelpunt. Slordig verdedigen zorgde ervoor dat, als uw verslaggever het goed gezien heeft, Martijn de Lange een prachtige voorzet kon geven, die door Ronald Lammerink tegen de looprichting van doelman Laurens Ensink werd ingekopt: 1 – 3. De thuisploeg begon nu zelfs te geloven in een stuntje. Zij waren daarvoor wel aangewezen op stilstaande situaties, maar scheidsrechter Karkdijk deelde naar hartenlust vrije schoppen uit. In deze fase sleepte doelman Laurens Ensink de ploeg erdoor heen door twee prachtige reddingen. In de slotfase kregen de Oldenzalers weer de greep op de wedstrijd die zij het eerste uur ook hadden gehad, en dat resulteerde nog in een fraai doelpunt van Tim Kempers. Met een magnifieke steekpass van Maik Teders werd Kempers op pad gestuurd richting doelman Weelink en met een subtiele voetbeweging rondde hij koeltjes af: 1 – 4.

 

Opstellingen:

SC Lemele: R. Weelink, H. Kleij, B. Petter (M. de Lange), S. Kleinlugtenbeld, J. Talen, R. Schoenmaker, R. Lammerink (D. Kampman), R. Visscher (F. Dijk), S. Warmelink, T. van Leusen.

Quick ’20 zat 1: L. Ensink, T. Hellegers, M. Braam (M. Teders), R. Teders, M. Leijdekkers, T. Kempers, J. Mulder, B. Brummelhuis, J. Groeneveld (B. Elhorst), N. Čolo, F. Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube