Nieuws

Quick’20 D1 wint nipt van MSC Meppel

donderdag 24 maart 2016 - D1


Quick ’20 D1 heeft de op voorhand zeer lastige uitwedstrijd weten te winnen. In Meppel werd de nummer 3 van de competitie met 0-1 verslagen. In een matige wedstrijd was Quick ’20 net iets sterker en kon het leunen op de ijzersterke verdediging. Luca Steenbeeke zorgde al na 5 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Voor de Oldenzalers dus wederom belangrijke punten richting het einde van de competitie.

Wanneer je in de busjes stapt richting Meppel voor een wedstrijd tegen de nummer 3 op de ranglijst, MSC Meppel D1, weet je dat het geen gemakkelijke dag gaat worden. Gelukkig kunnen we terug kijken op een goede trainingsweek, zo richting het einde van het seizoen is de ontwikkeling als team en als individu steeds duidelijker zichtbaar. Scherp en gemotiveerd verschijnen we aan de aftrap!

Quick ’20 begint scherp, wint de duels en zit er bovenop. MSC wordt direct terug gedrukt op de eigen helft en we komen al vrij snel dicht in de buurt van de goal. Al in de 5e minuut van de wedstrijd is het Luca Steenbeeke die op aangeven van Wes de Louw beheerst de 0-1 tegen de touwen schiet. Twee eerste-jaars spelers die direct betrokken zijn bij het afronden de samenwerking van het team, een groot compliment voor eigenlijk de gehele spelersgroep en hun ontwikkeling!
Wat volgt is een wedstrijd waarin vooral de strijd op het middenveld erg belangrijk is. Uiteindelijk valt er hier niet echt een winnaar aan te wijzen. Telkens is het aan beide kanten de uitstekende verdediging die groter gevaar voorkomt. Nauwelijks echte schoten richting goal, wel enkele corners, maar eigenlijk is de stand het enige wat de 1e helft spannend maakt.

De 2e helft die volgt is een helft waarin Quick ’20 iets de betere lijkt. Met iets meer rust van achteruit en meer duelkracht over het gehele veld weten we MSC van de goal te houden. Zelf kunnen we er daarentegen af en toe gevaarlijk uit komen. De laatste pass en de echte wil om te scoren lijken op sommige moment echter te ontbreken. Het enige gevaar dat er in het 2e deel van de wedstrijd blijkt te zijn, is een geweldig schot van Guus Wolters. Zijn schot, van ongeveer 25 meter, spat (voor de zoveelste keer…) uit één op de lat. Wederom is het de stand die het spannend houdt.
Ondanks verwoede pogingen van MSC (extra man voorin), houdt de vrijwel perfect spelende verdediging, inclusief keeper Nick Vos, stand. De oh zo gewenste “0” wordt gehouden en de 3 punten zijn in de pocket!

3 belangrijke punten zijn dus wederom binnen. Richting het einde van de competitie wordt de punten alleen maar belangrijker en belangrijker… De supporters die vandaag helemaal naar Meppel waren gereisd, waren top. Het doet het team enorm goed dat er wekelijks zoveel support is te vinden langs de lijn! Samen staan we sterk!

De zondag die volgde was een bijzondere… Met het gehele team waren we bij de geweldige wedstrijd FC Twente – AZ in de Grolsch Veste. De sfeer was geweldig en de gelijkmaker in blessuretijd (2-2) zorgde voor een prachtige ontlading bij onze toppers!  Wederom een gedenkwaardige dag dus…

Volgende week zaterdag wacht Excelsior ’31 D1 in Rijssen, de eerste van 6 wedstrijden richting het einde die we willen winnen! Tot zaterdag!
Scoreverloop
5′ – 0-1 – Luca Steenbeeke (Wes de Louw)

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube