Nieuws

Quick’20 weer afwezig in laatste half uur

maandag 21 maart 2016 - 1e selectie


Neutrale toeschouwers zagen een prima pot voetbal. In de beginfase van de wedstrijd waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd zonder dat er echte kansen ontstonden. Gaandeweg nam Quick’20 het heft in handen en bepaalde eigenlijk tot aan de 63e minuut het spel. In de 24e minuut zoefde een prachtig schot van Jeroen Visscher net naast de paal. De minuut erna kwam na een vlotte combinatie tussen Jeroen en Dani Korkis de bal bij Rens van Benthem, maar zijn prachtige actie werd met veel moeite door de uitstekende keeper van Be Quick met de voet gestopt.

Na rust kwam Quick’20 goed uit de startblokken en na een prachtig hakje op rechts van Dani, die de bal teruglegde, schoot Reuven Niemeijer de bal met buitenkant voet en veel effect onberispelijk in de verre hoek, onbereikbaar voor de keeper, 1 – 0 voor Quick’20.

De thuisploeg werd nu steeds sterker en in de 63e minuut had Quick’20 op 2- 0 moeten komen. Het was al heel knap hoe Rens zich vrij speelde en alleen voor de keeper schoot hij  de bal op de paal, de afvallende bal had een prooi moeten zijn voor de meegelopen  Danny Oude Lashof, die helaas te snel was om de bal te bemachtigen.

Na deze gemiste kans brak er wat bij de thuisploeg en toen Sebastiaan Bökkerink ook nog geblesseerd uitviel zag de uitploeg haar kans schoon en ging alles of niets spelen. Bij Quick’20 werd de organisatie achterin steeds minder en een tegentreffer kon niet uitblijven, in de 68e minuut viel de gelijkmaker, 1 – 1.

Daarna bleef Be Quick druk zetten op het doel van Quick’20 en de thuisploeg kon vervolgens verdere tegenspoed niet voorkomen. In de 81e minuut wist Al Mahdi van Be Quick wel raad met een afvallende bal en scoorde tussen de apathisch toekijkende  Quick-defensie de 1 – 2. Dezelfde speler scoorde 3 minuten later de 1 – 3.

Tot overmaat van ramp werd Quick speler Jeroen Visscher ook nog met direct rood van het veld gestuurd na een onbezonnen actie op een tegenspeler. De rode kaart werd volkomen terecht gegeven door de prima fluitende leidsvrouw de Jong.

Het is niet anders, het blijkt steeds meer dat Quick’20 moeilijk kan omgaan met de hoge verwachtingen die lopende dit seizoen door de goede resultaten zowel bij spelers, technische staf en de supporters zijn ontstaan. Quick eindigde zowel in de 1e als in de 2e periode op de tweede plaats, in de 3e periode loopt het nog niet. De laatste wedstrijd in de 2e periode werd onnodig verloren bij MSC, de 1e wedstrijd in de 3e periode werd thuis gewonnen van Alverna en de 2 volgende wedstrijden werden verloren, uit bij Silvolde en nu thuis tegen Be Quick. Waaraan het ligt? Een reden kan zijn dat Quick de laatste tijd door diverse oorzaken nogal wat spelers mist en niet elke vervanger heeft vanzelfsprekend het gelijke niveau als zijn voorganger. Door de vele wisselingen is de organisatie in het team geregeld zoek en het lijkt dat deze ploeg nog niet ervaren genoeg is om met incidentele tegenvallers om te gaan. Quick’20 domineert bijna elke wedstrijd met goed spel, maar na een voorsprong kruipt de angst in de ploeg en na een gemiste strafschop of een niet te missen kans raakt de ploeg van slag.

Er is nog steeds een goede mogelijkheid om dit seizoen goed af te sluiten. Winst in de 3e periode is ver weg, met die eer gaat volgens de huidige stand een team strijken dat nu niet bij de eerste 3 op de ranglijst staat.

Als Quick’20 als 3e eindigt op de ranglijst en Juliana’31 of Be Quick 1887 kampioen wordt dan neemt Quick de periodetitel van één van beide ploegen over en speelt het in een tweeluik om een plek in de nieuwe topklasse. Dat lijkt nu het hoogst haalbare en alleen al het uitgangspunt om via beslissingsduels toch in de topklasse te komen moet vanaf nu hoop geven voor goede resultaten in de laatste 6 wedstrijden.

De ploeg ontbeert veel geluk, toch zal de brede selectie er een 3e plaats uit moeten kunnen halen als fysiek en mentaal alles klopt en met de vele kansen effectiever wordt omgegaan.

Dit mooie seizoen verdient een waardige afsluiting met nacompetitie voor onze hoofdmacht.

Foto’s door Robert Molnar

Reactie van René Nijhuis

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube