Nieuws

Effectief en efficiënt Quick’20 C6 pakt de winst in Haaksbergen

zaterdag 19 maart 2016 - C6


En weer een overwinning, weer een directe concurrent verslagen. HSC ’21 C3, dat vorige week nog gelijkspeelde bij de koploper Victoria ’28, werd op het prachtige hoofdveld van HSC met 4-2 verslagen. Effectief en efficiënt.

Statistieken
Einduitslag: 2-4
Ruststand:   0-1
Scheidsrechter: Onno Rouwenhorst
Vlagger Quick: Justin Rouwenhorst (zoon van de scheidsrechter, gecharterd door de vader van Twan)
Afwezig: Dirk (Blessure) en Ivo (ziek)
Wissel eerste helft: Twan
Wissel tweede helft: Nick (10 minuten voor tijd weer gewisseld voor Pim)
Verslag 1e helft

De eerste 10 minuten waren voor Quick, met al in de eerste minuut een grote kans voor Thijs o. W. Ook in de 7e minuut kregen we een kans (voor Huub, uit een corner van Thijs o. W.) en een minuut later via een schot van Nick.
Daarna was het echter HSC dat domineerde. We speelden wat slap en slordig en kwamen nauwelijks nog van de eigen helft.

In de 11e minuut had HSC moeten scoren na een slimme steekpass door het midden, maar de spits schoot gelukkig voor ons naast.

Sporadisch kwamen we er nog uit. We kregen nog een kans na een vrije trap van Nick, maar de keeper was alert.
In de 18e minuut stond de wedstrijd ineens op de kop: van achteren werd een lange bal gespeeld op Nick, die Maarten bediende die heel subtiel de bal in de linkerhoek plaatste: 0-1.
Ook twee minuten later kwamen we er gevaarlijk uit. Thijs o. W. werd diep gespeeld door Nick, maar de keeper redde.

Voor de rest was het HSC dat de klok sloeg in de eerste helft. In de 24e minuut leek HSC te scoren, maar de rechtsbuiten schoot van dichtbij op de paal. Daar kwamen we goed weg, net als in de slotminuut na een gevaarlijke vrije trap van HSC.

Met deze ruststand mochten we absoluut niet mopperen.
Verslag 2e helft

In de tweede helft speelden we wat scherper en hielden we HSC wat verder van de goal af. We gingen wat beter de duels aan,toonden vechtlust waarbij vooral Joost het goede voorbeeld gaf. Toch werd het snel gelijk, al in de 37e minuut, na een onachtzaamheid waardoor HSC zomaar kon scoren: 1-1.

Hierna golfde het spel heen en weer, ook met kansen over en weer. Eerst scoorde Thijs o. W. bijna met een kopbal uit een vrije trap, Pim miste de rebound maar net. Vervolgens een goede redding van Jord na een uitbraak van HSC.

De grootste kans kwam in de 47e minuut, toen Pim een steekpass gaf op Thijs o. W. die alleen op de keeper af ging. Helaas wist de keeper de bal toch nog tegen te houden. Daarna weer een goede kans voor HSC maar de bal ging over. Vervolgens was het weer de beurt aan Quick. Na een mooie aanval welke door Benk werd opgezet, gaf Twan een mooie voorzet op Thijs o. W. maar zijn bal belandde op de paal.

Ook in de 55e minuut legden we weer een mooie aanval op de mat. Huub passte op Thijs o. W. die de bal echter miste. Maar Twan was er als de kippen bij en scoorde beheerst: 1-2. Een minuut later scoorde hij bijna weer uit een kopbal.

Na 58 minuten werden we een beetje geholpen door de tegenstander. Een speler van HSC schold de scheidsrechter uit. Niet zo handig om te doen. Gevolg: een gele kaart en dus 10 minuten naar de kant. In die periode kon HSC geen vuist meer maken, behalve een vrije trap die echter goed werd gepakt door Jord.

Vanaf dat moment hielden we HSC ook wat verder van de goal af. Uiterst effeciënt scoorden we ook nog de 1-3: Nick stuurde Twan weg op rechts die een keurige pass terug gaf op Nick, die koelbloedig afrondde a la Thomas Müller.
De wedstrijd leek gespeeld. Toch scoorde HSC nog een minuut voor tijd, na een corner die over de verdediging heen ging en bij de linkerpaal werd binnengetikt: 2-3. HSC geloofde er plotseling weer in. In de laatste minuut maakte Quick aan alle onzekerheid een eind. Maarten stuurde Nick weg die hard inschoot: 2-4.
Samenvattend: een moeizame wedstrijd, vooral in de eerste helft. Met het resultaat mogen we niet mopperen, maar uiteindelijk was het toch wel verdiend. Weer drie punten er bij!
Volgende week geen wedstrijd (inhaalprogramma). De eerstvolgende wedstrijd is zaterdag 2 april: de thuiswedstrijd tegen Suryoye Mediterraneo C1GD, aanvang 11.15 uur.
Man van de wedstrijd: Joost

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube