Nieuws

Quick ’20 moet tot het uiterste gaan

donderdag 17 maart 2016 - 1e selectie


Na de uitwedstrijd in 2015 was er sprake van lichte euforie bij de Quick aanhang.

Er was met 2-0 gewonnen en het vertoonde veldspel was in de eerste helft van grote klasse. Dat kon wel eens een topseizoen worden. Toen waren er nog maar 8 van de 26 wedstrijden gespeeld.

Inmiddels resteren er voor beide teams slechts 7 wedstrijden en zijn ze nog volop in de strijd om het kampioenschap. Voor allebei geldt dat het cruciaal is om de 3 punten in de wacht te slepen en daarmee uitzicht te houden op de strijd met koploper Juliana ’31 om het kampioenschap.

Het blijft ongemeen spannend, al zullen de nummers 2 en 3 die nu tegen elkaar spelen alle zeilen moeten bijzetten gelet op het feit dat Juliana’31 nog altijd 2 wedstrijden minder heeft gespeeld.

Juliana moet in het Paasweekend de 2 achterstallige wedstrijden inhalen bij Silvolde en MSC, ploegen waaraan Quick allebei 5 punten verloor.

Maar ook de koploper kan in de komende tijd uiteraard nog punten morsen en de strijd is dan ook beslist niet gestreden. Juliana’31 en Be Quick hebben 40 punten en Quick’20 39. Be Quick en Quick hebben allebei 49 x gescoord en de tegendoelpunten zijn 30 en 31. De nrs. 1 en 2 op de ranglijst hebben wel respectievelijk de eerste en tweede periodetitel behaald, terwijl Quick nog geen prijs heeft gewonnen.

Be Quick laat de laatste tijd wat steekjes vallen en Quick haalde 3 punten uit 3. Quick’20 had zich een betere uitgangspositie voorgesteld, maar verloor afgelopen weekend, ondanks het betere spel met 1-0 van Silvolde. Daarentegen wisten de beide concurrenten wel de volle winst te pakken.

Quick krijgt dit seizoen veelvuldig waardering voor het goede spel dat wordt getoond, maar daaruit wordt te weinig rendement gehaald. Ook krijgt Quick vooral de laatste weken te maken met langdurige blessures van basisspelers op spelbepalende posities waarvoor moeilijk gelijkwaardige vervangers zijn. Quick heeft een brede selectie maar de beste 11 staan in de basis en een vervanger heeft de zware taak zijn voorganger te doen vergeten.

Het zal zeker een wedstrijd worden tussen 2 voetballende ploegen en Be Quick heeft geprofiteerd van het faillissement van WKE met aanwinst Jorrit Kunst, die zich een gevaarlijke aanvaller toont.

Quick’20 hoeft uiteraard nog niet in paniek te raken, maar kan zich eigenlijk thans geen puntenverlies veroorloven.

De spelers moeten laten zien dat ze voor het allerhoogste  willen gaan en alle tegenslagen van de afgelopen tijd moeten worden vergeten, zodat na een “vrij” Paasweekend met vertrouwen wordt uitgezien naar de derby op 3 april uit tegen Rigtersbleek.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube