Nieuws

Midweekse inhaalwedstrijd prooi voor Quick’20 C6

donderdag 17 maart 2016 - C6


En weer een overwinning, een heel belangrijke. Buurse C1D, een goed team dat in punten gelijk stond met ons, werd in een prachtige (inhaal)wedstrijd met 5-3 verslagen. En daar viel niets op af te dingen.

Statistieken
Einduitslag: 3-5
Ruststand:   1-3
Scheidsrechter: Frank Hilderink
Vlagger Quick: vader van Nick
Afwezig: Dirk (Blessure)
Wissels eerste helft: Ivo en Thijs N. (Thijs N. verving na een kwartier voor een periode van 5 minuten Thijs o. W. nadat deze een bal op een pijnlijke plek had gekregen)
Wissels tweede helft: Pim en Noah (Noah viel 10 minuten voor tijd weer in voor de licht geblesseerde Sep)

Verslag 1e helft

Buurse liet zien dat ze goed kunnen voetballen en niet voor niets zo hoog staan met prima resultaten tegen goede tegenstanders. Na een minuut hadden ze al voor kunnen staan, maar Huub stond goed geposteerd en kopte de bal van de doellijn.

Daarna waren wij aan de beurt en hoe. In de 4e minuut stuurde Maarten met een prachtige pass de snelle Twan weg en hij scoorde met een onhoudbaar schot: 0-1. Buurse was even overdonderd maar herpakte zich. Na een goede kans in de 6e minuut (uitstekende redding van Jord) kwamen ze in de 17e minuut na een mooie aanval dan toch op 1-1. Al ging daar wel een handsbal van Buurse aan vooraf! In de eerste helft waren er overigens 6 handsballen van Buurse te noteren die door de scheidsrechter niet werden gezien (althans, er werd niet voor gefloten).
Maar Quick liet het er niet bij zitten. Meteen na de gelijkmaker scoorden we bijna via Twan, na een mooie pass van Thijs o. W. Daarna volgden nog twee kansen voor Maarten, waarvan de laatste uit een vrije trap die nog bijna door Huub werd ingetikt.
Toch kregen we loon naar werken. In de 31e minuut gaf Pim de bal op Maarten die snoeihard uithaalde in de rechter bovenhoek: 1-2.

Twee minuten voor rust prikten we er nog eentje in. Maarten speelde de bal over de verdeging heen op Twan, die met een slim passje Nick bediende. Nick zag de keeper uitkomen en lobte de bal schitterend over hem heen: 1-3. Een mooi moment, zo vlak voor rust.
Verslag 2e helft

Buurse gaf meteen vol gas en dat leidde na twee minuten bijna tot een doelpunt. Maar met een laatste krachtsinspanning wist Benk het schot nog te blokken. Maar ook Quick viel weer aan. En dat had na 40 minuten al succes. Bij het uitverdedigen van Buurse zette Thijs o. W. druk en wist de bal te onderscheppen. Hij speelde de bal meteen door naar Nick die met een droge schuiver in de linker benedenhoek de keeper het nakijken gaf: 1-4. ‘Die Vorentscheidung’. En nog gaf Buurse niet op. Nadat Twan nog een kans had gemist na een pass van de mee opgekomen Sep, scoorde Buurse in de 45e minuut een aansluitingstreffer: 2-4. Overigens een mooie goal. Wie dacht dat Buurse alles op alles zou zetten kwam echter bedrogen uit. Quick stond zeer goed opgesteld en wist Buurse ver van de goal te houden. En eigenlijk beslisten we in de 49e minnut de wedstrijd. Ivo liet weer eens een van zijn kanonskogels los en de bal plofte via de lat een halve meter achter de doellijn. Maar door effect kwam de bal ook weer terug in het veld. Zowel de scheidsrechter als de grensrechter van Buurse hadden niets gezien en de doellijntechnologie van Buurse deed het niet. Maar Quick ging gewoon door. Eerst kreeg Twan een grote kans, nadat hij voor de zoveelste keer zijn tegenstander te snel af was. Daarna speelde Thijs o. W. een mooie boogbal over de keeper heen maar de bal ging helaas net naast. Ook de schoten van Nick en Ivo gingen net naast, net als het schot van Benk (met links!).
In de 69e minuut maakte Ivo aan alle onzekerheid een eind. Met een fenomenaal schot in de linkerhoek a la Ronald Koeman (absoluut onhoudbaar voor de keeper) kreeg Quick loon naar werken: 2-5.
Het doelpunt van Buurse in de slotminuut – 3-5 – was nog puur voor de statistiek.

Samenvattend: een prima en verdiende overwinning van Quick tegen een lastige tegenstander (ook al misten zij enkele basisspelers).
De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 19 maart: de uitwedstrijd tegen HSC ’21 C3, aanvang 13.00 uur.

Man van de wedstrijd: Nick

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube